20.5 C
Albaida
Diumenge, maig 19, 2024
HomeVall d´AlbaidaOtosOtos presenta la 4a edició del Festalger

Otos presenta la 4a edició del Festalger

Tindrà lloc entre el 7 i 9 de juny, i es centrarà en el concepte d’herència, destacant la importància vital de la seua cultura i tradició

El Festival d’Alger, per quart any consecutiu, torna als carrers d’Otos. Aquest diumenge dia 5 de juny es va presentar el cartell i la programació. Va ser a la sala de plens de l’Ajuntament amb la participació dels representants del consistori, la directora del festival Mónica Gómez, la regidora de cultura i festes, Cèlia Blanquer, i l’artista del cartell 2024, Joel Miñana.

Aquesta quarta edició es centrarà en el concepte d’herència, destacant la importància vital que té en la cultura i tradició del poble. És un moment per reflexionar sobre els components de la seua identitat i com es poden abraçar mentre es continua evolucionant i avançant.

El festival se celebrarà el segon cap de setmana de juny a Otos (7-8-9 juny) amb una programació d’espectacles que exploraran la relació entre el cos i l’espai escènic. Aquest any, des de l’organització es vol posar un èmfasi especial en la promoció de la llengua valenciana, en l’educació com a pilar fonamental per al creixement, i en la defensa dels drets fonamentals de totes les persones.

El cartell d’aquesta quarta edició ha estat dissenyat per l’artista local Joel Miñana, qui ha capturat de manera magistral l’essència del tema de l’herència, reflectint tant els elements destacats de la programació com la seua estreta vinculació amb la rica cultura i tradició del poble.

Des de la direcció del Festival d’Alger es destaca que la programació és multidisciplinària, pensada per a la participació de tots els públics. Així, es convida a la gent a participar activament durant tres dies, omplint els carrers d’Otos amb art, música, cultura, tradició i esperit de reivindicació.

Programació

El festival arrancarà el 7 de juny a la vesprada amb la presentació i un seguit d’actuacions. La companyia què actuarà serà Anna Mateu Cia amb l’espectacle “ARRÒS”.

L’obra es construeix a través de la coreografia de moviments acrobàtics, inspirats en les formes i moviments de la natura (el creixement ascendent i cíclic de les llavors, per exemple), i a la vegada en els costums i tradicions locals relacionats amb el cultiu de l’arròs.

El dissabte 8 de juny comença amb un taller impartit per Antonella D’Ascenz anomenat FILS obert a tots els públics. Serà una creació entre tots i totes sobre les possibles relacions dins d’una comunitat i com construir aquesta xarxa simbòlica a nivells escènics: es proposaran pràctiques, jocs, dinàmiques entre les persones participants i l’espai públic, en aquest cas, el parc infantil.

Tot continuarà amb l’actuació de la companyia Las chicas del barro amb “COS(I)FICADES”. Un espai per a reflexionar sobre els cossos que s’habiten. “Cossos què ens venen donats, que no hem triat i amb els que estem compromeses a viure tota una vida”, expliquen des de l’organització. Un espectacle que, a partir del fang, el circ, la dansa, el teatre, la música en viu i l’humor, ens transporta a un univers on podem parlar sobre el cos sense tabús.

Es finalitzarà amb la companyia Arsenika amb “RAPSODIA”, amb testimonis orals, escrits als arxius de Barcelona i València, les històries d’exili, els poemes de les Sense barret Mª Teresa León i María Zambrano. Exploren ritmes i cançons ibèriques tradicionals, les cançons de l’època, els gestos rituals, l’espiral i moviments pròpies de danses folk i tot això integrant sonoritats electròniques i així des de l’actualitat fer homenatge a les nostres avantpassades.

El diumenge 9 tindrà lloc l’última actuació amb Antonella D’Ascenz i el seu espectacle “FILS”. La història de Fils és la cerca de relacions en un món on cada persona viu aïllada en la seua condició, en la seua situació, en les seues pors. És un món on els fils poden atrapar-nos, així com ajudar-nos a sortir de la solitud, tot depén de com els utilitzem.

El festival comptarà amb un conjunt d’activitats paral·leles als espectacles per donar vida als carrers i amb la participació de molts veïns i veïnes del poble. Actuació conjunt-instrumental de les Joventuts Musicals de la Vall d’Albaida (Otos i Quatretonda), sopar baix braç i música en directe de grup local, presentació del llibre “Didáctica amplificada” de Samuel Gómez, actuació Brass Band, paella popular i molt més.

Un any més el Festival d’Alger vol ser un esdeveniment divers, integrador i transgressor què ens convida a explorar el passat, abraçar el present i imaginar un futur millor. On l’art forme part de la lluita activa per evolucionar i crear espais més oberts per totes abraçant la nostra herència.

El festival ha estat creat i dirigit per Mónica Gómez, actriu otosina, amb el suport de l’Ajuntament d’Otos i la participació directa en l’organització del veïnat del poble. Una iniciativa cultural què valora les arts escèniques. La seua quarta edició promet ser una oportunitat única per a gaudir de propostes escèniques de primer nivell i descobrir noves formes d’expressió artística. Però, sobretot, donar valor un any més a la vida rural i la importància de descentralitzar l’art de les grans ciutats i apropar-lo a la gent. Aquest any es vol donar valor i importància a créixer en un entorn rural.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe