17.8 C
Albaida
Diumenge, maig 26, 2024
HomeFestesAlicia Muñoz: "Ser capitana és una cosa que recordaré tota la vida"

Alicia Muñoz: “Ser capitana és una cosa que recordaré tota la vida”

Comencen els dies grans de les Festes de Moros i Cristians de Llutxent 2024. Aquestes tindran a una protagonista especial, que serà Alicia Muñoz, capitana mora per la Filà Safires. Alicia viu amb molt de nervi unes festes que seran molt especials per a ella, i ja espera per viure els seus actes preferits com l’Entrada o la Diana de gala.

Pregunta: Quina és la teua trajectòria festera?

Resposta: Tinc arrels, perquè el meu pare era moro. Jo soc una de les fundadores de la Filà Safires, aleshores fa 20 anys que estic en la festa.

P: Per què vas decidir ser capitana?

R: Perquè era una il·lusió i un somni que tenia, i em vaig presentar. Vaig tindre la sort de que vaig ser elegida. La il·lusió que tenia des de sempre.

P: Com ho va acollir la teua família i la Filà?

R: En la Filà, el dia que es va fer el dinar que vaig eixir elegida, jo les vaig veure molt contentes a totes, perquè jo soc una de les fundadores. Aleshores, vaig vore molta alegria. I a la meua família igual, estan donant-me suport i estan vivint-ho tot amb mi.

P: Per a tu què significa aquest càrrec?

R: A Llutxent, ser la capitana dels moros és com si digueres la fallera major de València. Per a mi és una cosa així. Significa molt, estàs representant als Moros i Cristians de Llutxent.

P: I més enguany amb el 20 aniversari de la Filà…

R: Sí, en realitat nosaltres vam començar en octubre, que era el Mig Any. Però, és cert que aquestes festes farà 20 anys que vam desfilar per primera volta.

P: Com recordes eixe moment de la primera volta?

R: Supernerviosa, perquè també vaig ser elegida cap d’esquadra. Sempre des de fa 20 anys he portat la meua esquadra. No és el mateix anar totes darrere en fila que anar davant. La primera volta recorde que em tremolava el llavi i tot. Però, amb molta il·lusió, cada any ho gaudisc més.

“A Llutxent, ser la capitana dels moros és com si digueres la fallera major de València”

P: I ara quina sensació tens?

R: Nervis, igual estic de ‘pujada’ que de ‘baixó’. Aquesta setmana estic prou nerviosa, però és una sensació bona. És una cosa que recordaré tota la vida.

P: Per a l’Entrada, no es pot dir molt, però què teniu preparat?

R: Hem muntat una història i anirà representada. Hi haurà ballets, però no puc dir massa. Valdrà la pena vore-la. Hem treballat molt, i es quedarà una capitania xula. Convidar a la gent perquè vinga a veure l’Entrada.

P: Quin acte esperes amb més il·lusió?

R: L’Entrada, però després hi ha altre acte que m’agrada molt. M’agrada vore’l tots els anys i enguany estaré jo allí. És la Diana de gala, que fan la salutació al capità o a la capitana. Enguany la salutació me la faran a mi, totes les comparses fan la salutació, i eixe acte és superbonic.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe