18.9 C
Albaida
Diumenge, maig 26, 2024
HomeVall d´AlbaidaAlbaidaAlbaida passa més de 24 hores sense aigua

Albaida passa més de 24 hores sense aigua

Una avaria a la xarxa general de distribució va generar moltes molèsties al veïnat

Els veïns i veïnes d’Albaida han patit molt durant aquest cap de setmana. Des de les 22 h del dissabte fins la matinada de diumenge a dilluns 6 de maig, el municipi va estar sense aigua degut a una avaria a la xarxa general de distribució.

Els efectius d’Aqlara van estar treballant durant moltes hores per solucionar el problema que va provocar indignació i molèsties al veïnat. A més a més, els socialistes reivindiquen que també ha comportat “possibles pèrdues econòmiques per a comerços i establiments“.

Des del PSPV-PSOE d’Albaida denuncien que els talls d’aigua són constants i repetits al municipi. Així mateix, segons el seu secretari general, David Palací, “la situació és totalment insostenible i, des que s’hi va canviar d’empresa concessionària -a proposta de Compromís-, s’ha anat de mal en pitjor”.

Molèsties en la comunicació

Palací continua en que “malgrat que els trencaments, rebentades o avaries no poden preveure’s, el que sí que està en mà dels responsables polítics és, com a mínim, informar puntualment i oportunament a la ciutadania, aconsellar-la i aportar solucions d’emergència que pal·lien o milloren les seues necessitats”.

“A més a més, els ciutadans s’han sentit totalment abandonats. Alguns veïns referien que ni la policia ni el servei d’atenció al client de l’empresa concessionària contestaven el telèfon. Mentrestant, el govern municipal ha estat vora 11 hores en un total i absolut silenci, fent oïdes sordes als desesperats reclams del veïnat (que exigia assabentar-se’n respecte a l’evolució del problema)”, afegeix Palací.

Per als socialistes, “és evident que el Partit Popular no ha estat a l’altura de les circumstàncies. Si calia aturar el subministrament durant tant de temps, el més correcte hagués estat plantejar, buscar o valorar alternatives (camions cisterna, tancs, etc). Els albaidins i les albaidines acudien en massa a les fonts públiques (d’aigua no potable i no apta per al consum) com a últim recurs per pal·liar la manca de previsió i planificació”.

“Tanmateix, hem fet constar i ens preguntem si, Aqlara, té la solvència i disposa de la infraestructura i els recursos adequats com per a garantir i prestar el servei que mereix la ciutadania albaidina. Una ciutadania que, això sí, paga religiosament els seus rebuts; però que observa diàriament, amb total tristesa i impotència, el deteriorament de la seua qualitat de vida”, conclou Palací. 

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe