22.9 C
Albaida
Dimarts, maig 28, 2024
HomeVall d´AlbaidaOntinyentEl PSOE exigeix a Rodríguez desbloquejar les obres paralitzades del Martínez Valls...

El PSOE exigeix a Rodríguez desbloquejar les obres paralitzades del Martínez Valls i el regidor de Territori respon

José Antonio Martinez demana a l’alcalde millor control en l’execució del Pla Edificant i que exigisca a la Generalitat garanties sobre la inversió prevista en curs 2023-2024 per a Ontinyent

La tornada al col·le implica una revisió de les infraestructures. En el deure i haver, el grup municipal socialista enlletgeix al govern municipal d’Ens Uneix la seua paràlisi davant la situació que suporten els alumnes de Martínez Valls que no han començat el nou curs amb el centre reformat, tal com estava previst. El portaveu José Antonio Martinez ha exigit a l’alcalde que fixe un full de ruta precís i clar respecte a les obres pendents en el Pla Edificant i les millores aprovades en el pressupost de 2023 per l’anterior govern de Ximo Puig. 

«L’Ajuntament ha estat de braços caiguts, sense donar explicacions sobre la paralització de les obres del Col·legi Martinez Valls, de la qual vam haver d’assabentar-nos per la premsa el mes de juny i novament ara. Per tant, exigim que Rodriguez explique què es farà des d’ara amb detalls», va indicar. L’edil socialista va reclamar tant al govern municipal com al del Consell, ara del PP,  “que tan bona sintonia demostren”, que donen resposta a la planificació i opina que és un despropòsit demorar un altre curs escolar.

Per a després de la passada Pasqua estava previst que els alumnes del CEIP Martinez Valls van abandonar l’aulari prefabricat i van tornar al centre. Res d’això va ocórrer. I tampoc han començat el curs 23/24 en les seues instal·lacions perquè les obres estan parades. Però no sols parades, alguns proveïdors han començat a retirar els seus materials.

El portaveu del PSPV a l’Ajuntament d’Ontinyent, José Antonio Martinez, ha exigit a l’alcalde de la ciutat, Jorge Rodriguez, i al conseller d’Educació, Universitats i Ocupació, José Antonio Rovira, que “desbloquegen” la paralització de les obres del Col·legi Martinez Valls, i garantisquen la completa execució del pla Edificant i ha reclamat que s’executen els centres educatius “pendents” a Ontinyent. En qualsevol dels casos, hauria de garantir-se que el trasllat s’efectuara entorn del pròxim Nadal, per a evitar els trastorns que l’alumnat d’aqueix centre estan suportant.

“Rodriguez ha de reclamar al president de la Generalitat totes i cadascuna de les inversions previstes per a la ciutat i Rovira ha de donar explicacions i calendaritzar les actuacions del Col·legi Martinez Valls i de les necessitats en els centres educatius d’Ontinyent, incloent tots els centres pendents”, ha insistit.

Resposta del regidor de Territori, Óscar Borrell

Davant les manifestacions del portaveu del PSOE al voltant de les obres del pla “Edificant” al CEIP Martínez Valls, el regidor de Territori ha volgut puntualitzar una sèrie de qüestions: 

-Les obres es van interrompre al mes de juliol, no de juny com indica, per treballar una revisió de preus per l’impacte de la guerra d’Ucraïna,  i unes millores solicitades per la comunitat educativa del centre com canvis en els paviments a la zona d’educació infantil i noves millores a la part de primària com ha passat en moltes altres obres i recentment en el CEIP Bonavista. Això sí, va ser abans que es fera efectiu el canvi de Govern a la Generalitat i coordinat amb la secretaria autonòmica del PSOE.

-S’ha estat parlant amb l’empresa i direcció tecnica, ja hi ha un acord i ara es necessita l’aprovació de la Generalitat Valenciana i el conseqüent augment de dotació econòmica per a fer l’obra que hauria de fer la Conselleria i que no fa per una llei del PSOE.

-Per fer possibles els tràmits necessaris, l’execució es reprendrà el més aviat possible amb totes les garanties i qualitats que requereix una instal·lació pública en la que els i les usuàries són xiquets i xiquetes. Es treballarà sense descans per a que la conclusió de l’obra siga el més aviat possible.

-El grau d’execució del pla Edificant a Ontinyent és exemplar, no hi ha cap bloqueig de res, i la revisió de preus a l’alça que ha afectat a algunes obres no ha estat sols un problema al pla Edificant a Ontinyent, sinó a la resta de municipis de la Comunitat Valenciana. Ontinyent sempre ha estat exemple de bon fer i bona execució per part de la Generalitat Valenciana del PSOE per haver estat de les primeres ciutats en la qual s’ha intervingut en tots els centres educatius i la ciutat amb més número d’obres fetes i executades com el CEIP Carmelo Ripoll, CEE Vall Blanca, CEIP La Solana, IES Pou Clar, CEIP Lluís Vives i CEIP Bonavista.

-Cal recordar que aquesta circumstància és normal i que hi ha colegis en els quals ha esta governant el PSOE com Xirivella que han tingut que retrassar el començament perquè no estan les obres finalitzades i no havíem previst alternativa o en altre cas i en l’equip de govern com Albaida en el que les obres del CEIP Covalta porten un any parades i sense arribar a acords en el modificat.

-Només cal recordar el cas de les obres que el Govern socialista del Botànic estava executant a l’Hospital i que no va poder finalitzar en els terminis previstos, en part degut al mateix problema.

-La informació sobre el Martínez Valls es va donar a l’equip directiu al seu moment perquè ho transmetera a la comunitat educativa. L’alcalde d’Ontinyent donava detalls  dilluns de l’última hora de l’estat d’esta i totes les obres en marxa i pendents del pla “Edificant” en la roda de premsa de l’inici de curs que es va fer davant els mitjans de comunicació.

-Lamentem que per part del portaveu socialista es vullga alarmar a la comunitat educativa del Martínez Valls amb dades falses i mitges veritats. 

-Li demanem més rigor i sapiència en la seua tasca, perquè per exemple a les xarxes ha exposat que es va votar la delegació de 3’8M€ del CEIP Bonavista quan en realitat va votar l’augment de consignació d’1’1M€ en un centre ja delegat. Afortunadament, les famílies del centre estan perfectament informades i les manifestacions del senyor Martínez es desacrediten per elles mateixes.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe