10.4 C
Albaida
Dissabte, abril 20, 2024
HomeEducacióArranca el curs escolar 2023-2024 per a 5.000 alumnes d'Infantil i Primària...

Arranca el curs escolar 2023-2024 per a 5.000 alumnes d’Infantil i Primària a Ontinyent

També ha sigut un inici marcat per les obres als col·legis i instituts de la ciutat, dels quals s’han conegut novetats

Al voltant de 5.000 xiquets i xiquetes han començat el curs escolar 2023-2024 als centres educatius d’Ontinyent, a més dels instituts de Secundària. En el torn rotatiu als CEIP de la ciutat, el regidor d’Educació, Ferran Gandia, i l’alcalde, Jorge Rodríguez, han visitat el CEIP Vicent Gironés.

“Al voltant de 5.000 xiquets i xiquetes comencen als centres escolars d’Infantil i Primària. Com és típic, hui la il·lusió predomina tant en el claustre com en els alumnes. Esperem que siga un curs tranquil amb moltes ganes per a ells i que tot funcione dins de la normalitat”, ha declarat Ferran Gandia.

Per la seua part, Inma Ferrero, directora del CEIP Vicent Gironés, ha explicat l’activitat que han realitzat per començar el curs escolar ambientat en els Jocs Olímpics de París 2024: “Enguany és una miqueta especial. Hem fet un fil conductor per a treballar durant el curs i són els Jocs Olímpics. És un punt on agarrar-se i plantejar problemes de matemàtiques i que li donen el sentit i la comparació. Per exemple, participen molts equips, que sàpiguen que és molt important l’esforç, col·laborar entre tots, etc. A eixos equips incloem a tots i treballar per la inclusió, la cooperació i l’esforç”.

La situació de les obres a l’IES Estació, el CEIP Vicent Gironés i el CEIP Martínez Valls

Jorge Rodríguez ha revelat la situació en la que es troben les obres principals dels centres educatius dins del Pla Edificant. A l’IES Estació ja s’ha adjudicat a l’empresa l’obra del voltant 16 milions d’euros dels 17 de licitació. “És una obra molt important de 24 mesos d’execució i confiem que estiga en marxa abans que finalitze l’any”, ha declarat l’alcalde d’Ontinyent.

Pel que fa al CEIP Martínez Valls, el primer edil ha aclarit que estan “parlant amb l’empresa executora de les obres per reprendre-les realitzant una revisió contractual“. Les obres tardaran encara 9 mesos més en finalitzar, pel qual durà fins a finals de 2024.

D’altra banda, al CEIP Vicent Gironés hi ha hagut una revisió del projecte, com ha assegurat Rodríguez: “Partíem d’un projecte de 2,1 milions d’euros. Però, per tot el que hem viscut fruit de la guerra d’Ucraïna, entre altres coses, és un increment important de preus que ha fet que eixa obra haja ascendit als 3 milions“. Per eixa raó, l’Ajuntament d’Ontinyent ha demanat eixe pressupost a la Generalitat Valenciana.

L’objectiu del govern municipal és dur-ho quant abans al ple, i asseguren que la Generalitat està tardant entre 3 i 4 mesos en autoritzar aquestes ampliacions de crèdit. Per això, la intenció és poder iniciar el procés de contractació de les obres a principis de 2024 i que en setembre es puguen posar en marxa les obres del CEIP Vicent Gironés.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe