23.5 C
Albaida
Dissabte, juny 15, 2024
HomeVall d´AlbaidaOntinyentEl Ministeri reconeix la tasca d'Ontinyent en l'impuls a les comunitats energètiques...

El Ministeri reconeix la tasca d’Ontinyent en l’impuls a les comunitats energètiques amb una subvenció de 80.000 euros

El treball de l’Oficina d’Economia Verda serveix de germen per al projecte que integrarà una Oficina de Transformació Comunitària als serveis que es presten en esta matèria a la ciutat

El Ministeri per a la Transició Ecològica ha reconegut la tasca d’Ontinyent en l’impuls a les comunitats energètiques amb una subvenció de 80.000 euros atorgada al marc del programa #CEOFICINAS de l’Institut per a la Diversificació i Estalvi de l’Energia d’Espanya (IDAE), finançat amb fons europeus “Next Generation”.

El treball fet en esta matèria des de l’Oficina d’Economia Verda ha servit de germen per a la presentació des de l’Ajuntament d’un projecte que tindrà un cost total de 121.000 euros. Un projecte que permetrà comptar a la ciutat amb els serveis d’una Oficina de Transformació Comunitària als serveis que s’han vingut prestant en esta matèria des de l’Oficina d’Economia Verda.

La regidora de Sostenibilitat, Sayo Gandia, destacava la “fita” que suposa haver aconseguit esta subvenció sent l’entitat pública valenciana i una de les 10 d’Espanya amb menor xifra d’habitants d’entre les beneficiàries: “és una fira significativa què ens posicionarà com una ciutat de referència en l’impuls a les Comunitats Energètiques Locals. A més a més, aquest reconeixement ens converteix en un centre d’experimentació i innovació i una demostració que amb treball i una bona planificació, poblacions més menudes podem liderar el camí cap a una la transformació sostenible i resilient”.

L’Oficina de Transformació Comunitària (OTC) a Ontinyent, és un projecte que es desenvolupara entre setembre de 2023 i setembre de 2025, que s’implantarà en dues fases, i que permetrà oferir assessoramenrt personalitzat a particulars, empreses i entitats públiques interessades en la implantació de comunitats energètiques. A més a més, permetrà contractar serveis externs amb equip tècnic especialitzat en comunitats energètiques per tal d’oferir assessorament; servei d’assessorament financer sobre costos i beneficis d’una comunitat energètica; ferramentes digitals amb informació detallada; elaboració de material de suport; activitats de formació; col·laboració amb altres OTC valencianes per intercanviar projectes i informació; o participació en activitats i fires amb l’objectiu de donar a conèixer el servei que es presta a Ontinyent.

Sayo Gandia tenia paraules d’agraïment per al treball del departament de Medi Ambient i per al suport de l’IDAE al projecte “que convertirà Ontinyent en un model a seguir en la transició energètica”.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe