18.9 C
Albaida
Dijous, abril 18, 2024
HomeVall d´AlbaidaOntinyentAquestes són les propostes finalistes de "Ontinyent Participa 2024"

Aquestes són les propostes finalistes de “Ontinyent Participa 2024”

El Consell de Ciutat determina les 10 propostes finalistes que es votaran del 8 al 21 d’abril d’entre les prèviament seleccionades pels consells sectorials

Societat, patrimoni, noves tecnologies i medi ambient protagonitzen les 10 propostes finalistes de “Ontinyent Participa 2024”, el procés posat en marxa pel Govern d’Ontinyent perquè els veïns trien actuacions municipals a executar a la ciutat. Després d’una primera fase de recollida de propostes de rècord, en la que es van rebre 355 idees, va tenir lloc la filtració tècnica que va determinar que eren més de 150 les que complien els requisits per passar a la fase de votació pels consells sectorials. Estos consells feien una tria que es tancava aquest dimecres amb la determinació per part del Consell de Ciutat de les 10 finalistes.

La regidora de Ciutadania, Inma López, ha tingut paraules d’agraïment “per a totes les persones que van presentar massivament propostes, i per a les que han participat posteriorment en la seua tria i selecció”. En concret, les propostes plantegen l’adaptació de més zones als parcs per a xiquets i xiquetes amb TEA, TDAH, etc; la neteja de la serra de Sant Esteve; un programa de gestió per al centre intergeneracional actualment en construcció; la millora acústica del teatre Echegaray amb la instal·lació d’una cúpula per a l’escenari; la dotació de nous desfibril·ladors a les instal·lacions esportives; la millora del sistema de biblioteques municipals amb reserves APP, xarxa d’internet i nou mobiliari; la creació d’una APP Mòbil per a la coscienciació i motivació activa de la sostenibilitat; el foment de l’oci juvenil; la digitalització de l’arxiu municipal i la creació d’un Pla local LGTBI.

Ara s’obri un període de difusió d’estes propostes, que es podran consultar a www.ontinyentparticipa.es, pàgina on es podrà triar les 5 propostes guanyadores en l’última fase, la de votació, que tindrà lloc del 8 al 21 d’abril, podent participar les persones majors de 16 anys empadronades a Ontinyent. 

Abans, es difondrà un vídeo telemàticament on es presentaran les propostes finalistes. A més a més, es tornarà a comptar amb la figura dels dinamitzadors i dinamitzadores de carrer equipats amb tablets, que es desplaçaran a llocs estratègics com el mercat de dilluns per informar i facilitar la votació in situ en estos dispositius, i també es desplaçaran als instituts de la ciutat.

Inma López destacava en aquest sentit la importància “de seguir fomentant com hem fet als últims anys la participació dels i les joves, el que senta les bases per consolidar la participació i aconseguir xifres tan elevades com les que hem registrat en la fase de recepció de propostes d’enguany. Ontinyent Participa és una oportunitat de participar de manera activa en la construcció de la ciutat que volem, està sent una edició molt participativa i animem a totes i tots seguir en esta línia, coneguent ara el contingut de les propostes i finalment triar les que consideren més idònies”, concloïa. 

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe