12 C
Albaida
Dimarts, abril 30, 2024
HomeSocietatCasa Seguí, el sabor de la tradició a Ontinyent 20 anys després

Casa Seguí, el sabor de la tradició a Ontinyent 20 anys després

Arriba aquesta setmana a la secció “Ontinyent a la carta” la recepta de l’arròs al forn del Seguí i parlem del nou projecte culinari que els propietaris tenen previst a la capital de la Vall d’Albaida

Jose i David són dos germans que l’any 2001 van considerar oportú fer un salt en el negoci familiar i obrir junt amb Dora, la seua mare, les portes d’una nova empresa al polígon d’Ontinyent. En aquell moment va nàixer el ‘Casa Seguí’ que coneguem, però la seua llavor va ser un xicotet bar de picaeta tradicional que en 1994 una família amb quatre fills va decidir obrir dins d’Ontinyent.

‘Casa Seguí’ és conegut com un saló de banquetes ja que la capacitat del restaurant és de 450 persones. Tot i que la zona en la qual està, convida a centrar-se en esmorzars populars i menús del dia, van apostar fa poc per oferir també una carta més elaborada que fins ara tan sols havien mostrat a càterings o esdeveniments.

D’aquesta forma van aconseguir reinventar-se adaptant una zona del saló i convertint-la en restaurant amb la intenció de fer gaudir a la gent amb la seua cuina tradicional i enfocada al poble.

D’on venen i on van

De la seua carta destaca el sabor casolà de les postres i els arrossos, seguint l’exemple de la seua mare, que va ser qui els va transmetre vertaderament l’estima per la cuina. És per això que mai han perdut aquella base i forma de cuinar tan familiar que els identifica.

Els caracteritza una necessitat contínua d’estar fent coses, i així ho han demostrat amb els diferents projectes en els quals han treballat durant aquests anys; la cafeteria del Palau de la Vila o el Saló del Casino de la Societat de Festers són proves d’açò. Però sempre han sigut conscients que hi ha projectes que tenen data de caducitat, i per això ara estan centrats en una proposta diferent.

Tenen clar que el seu objectiu hui en dia és oferir una cuina més pausada i en la que tot el que saben lluïsca d’una forma especial. Volen seguir creixent i per això han decidit embarcar-se en un nou projecte de restaurant dins d’Ontinyent del que encara no conten el nom. De segur que mostraran el sabor al qual han acostumat als seus clients i clientes i aconseguiran així apropar la seua carta a la gent del poble.

Cassola d’Arròs al forn

INGREDIENTS: 400 grams de costella, 400 grams de careta, 200 grams de cigrons, 400 grams d’arròs, dues tomates, dues botifarres, un cap d’all, aigua i sal

1. Bullir durant una hora i mitja a foc mitjà les costelles, la careta i els cigrons (prèviament remullats durant…) amb l’aigua i la sal.

2. Sofregir l’arròs amb l’all.

3. Sofregir també les tomates i les botifarres.

4. Col·locar a la cassola l’arròs, la carn bullida, els cigrons, les tomates i les botifarres i després afegir aproximadament 600 ml del caldo que havem fet.

5. Coure durant 50 minuts a 180 graus i gaudir.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe