18.9 C
Albaida
Diumenge, maig 26, 2024
HomeFestesJulia Albert, presentada com a Reina de les Festes de Sant Esteve...

Julia Albert, presentada com a Reina de les Festes de Sant Esteve d’Ontinyent, junt amb la seua Cort d’Honor

Carlos Vaello va animar a continuar la tradició de la festa en el seu pregó

El dissabte 13 d’abril, en el saló de l’hotel Kazar, va tindre lloc la presentació de la Reina de les Festes de 2024 i el pregó de la festa a Sant Esteve. Va ser un acte amb una molt nombrosa assistència de llumeners, familiars i amics. Allí es va procedir al nomenament com a Reina de les festes a Julia Albert Tolsá i la seua Cort d’Honor. També es va realitzar la tradicional imposició de les bandes acreditatives.

Seguidament, Maria Albert Gil, qui va ser dama de la Cort d’Honor de les festes, va ser l’encarregada de presentar al seu marit, Carlos Vaello Soler, com a pregoner de les festes de 2024.  

Carlos Vaello Soler, a més de ser el fill del llumener major d’enguany, Rafael Vaello Campos, continua una llarga tradició familiar de vinculació en la festa. La va encetar el seu avi D. Vicente Soler, qui va ser Llumener Major i pregoner de la festa. La tradició ha estat continuada per altres membres de la família com a Reina de les festes i membres de la Cort d’Honor.

El pregó, a través d’una història en què els protagonistes eren persones històricament molt vinculades a la festa, va contar de forma molt amena l’experiència de la pujada des del poble fins a l’ermita el dia de la romeria i la festa que allí es celebra cada any, contada en anècdotes posades en boca dels seus protagonistes.

Va animar als assistents a cuidar i continuar la tradició de la festa, valorant-la a ella i tot el que la rodeja. Donant-li continuïtat perquè Sant Esteve forme part de la cultura d’Ontinyent i siga un paratge estimat per tots els ontinyentins.

Finalment, va donar l’enhorabona i reconeixement a les persones que, des de la Junta Directiva de l’Associació de Llumeners, fan una tasca de forma desinteressada per mantenir la festa i el paratge de Sant Esteve. Tot seguit, es va imposar la insígnia distintiva de l’Associació de Llumeners de Sant Esteve al Llumener Major, Rafael Vaello Campos, i als nous integrants de la Junta Directiva.

Reconeixement a la tasca de dos llumeners d’Honor

En l’apartat de reconeixements, l’associació de llumeners va nomenar com a llumeners d’Honor de l’Associació a D. Enrique Albert Bolinches i D. José Enrique Micó Morales, per la seua tasca al llarg dels anys en favor de la festa i el manteniment de l’ermita.

Seguidament, José María Micó Ferrándiz, president de l’Associació de Llumeners de Sant Esteve, es va dirigir als assistents fent un repàs de les activitats dutes a terme al llarg de l’any i animant als assistents, i a tots els ontinyentins, a gaudir dels actes que tindran lloc el primer cap de setmana de juny en què se celebraran els actes principals de la festa, en la cercavila pel barri de Sant Rafel, l’encesa de la foguera i la cacauà el dia de la vespra, i la romeria a l’Ermita de Sant Esteve.

L’acte va ser tancat per la regidora Sayo Gandia, qui va animar als llumeners de Sant Esteve a mantenir la tradició de la festa i continuar en la seua tasca de manteniment de l’ermita per la importància que te pels ontinyentins. La vetlada va concloure en la celebració d’un sopar de gala.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe