12.7 C
Albaida
Dimarts, abril 30, 2024
HomeVall d´AlbaidaBocairentEl foc de les Falles arriba a Bocairent

El foc de les Falles arriba a Bocairent

Amb la iniciativa de la Diputació de València d’apropar aquesta festivitat als municipis sense tradició fallera, han estat quatre els municipis de la Vall d’Albaida que aquests dies d’octubre gaudiran de veure cremar un monument faller: Castelló de Rugat, Bocairent, Quatretonda i Atzeneta d’Albaida.

Aquest dilluns 11 d’octubre ha sigut el torn de Bocairent, qui ha elegit la plaça de bous per celebrar la seua cremà. Pel que fa al monument, obra d’Enrique Iborra (Art en foc), aquest mostrava l’essència principal de les Falles: la sàtira.

Fent un recorregut per algunes de les pel·lícules més mítiques de la història del cinema, com ara Viatge a la Lluna, Kill Bill, El Padrí, o La Taronja Mecànica, la Falla feia crítica i es burlava d’algunes de les personalitats més destacables de la Comunitat Valenciana. Les males pràctiques d’Alfonso Rus, Rita Barberà o Francesc Camps no es van lliurar de les rialles de les veïnes i veïns de Bocairent.

I com no, en un monument que mostra les pel·lícules més conegudes del cinema no podia faltar la referència a Psicosi, d’Alfred Hitchcock. En aquest cas també relacionada amb un polític, Xavi Molina, l’alcalde de Bocairent.

Davant la picaresca de l’artista faller, Molina explicava que “les falles, evidentment, tenen el component artístic i festiu, però també tenen el component satíric. Aquelles persones que tenim responsabilitats polítiques ho hem d’acceptar amb plena normalitat. Jo estic content de que eixe ingredient del monument faller estiga present a Bocairent”.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe