22.9 C
Albaida
Dimarts, maig 28, 2024
HomeFestesGran celebració en Llutxent en honor a Sant Domènec

Gran celebració en Llutxent en honor a Sant Domènec

Llutxent s’ompli de devoció per celebrar la festivitat de Sant Domènec, fundador de l’ordre de predicadors que es va asseure en el convent del Corpus Christi.

El 4 d’agost és un dia assenyalat en el calendari de les llutxentines i llutxentins, els habitants del poble s’uneixen per commemorar aquesta tradicional festa religiosa amb una sèrie d’activitats i esdeveniments especials.

La festivitat de Sant Domènec comença amb el dia de la vespra, on els festers organitzen un sopar popular a l’esplanada del monestir. Els ciutadans i visitants es reuneixen per gaudir d’una vetlada diferent i compartir moments d’amistat i convivència en aquesta festa tan esperada de l’any.

El dia principal de la festivitat, el 4 d’agost, el poble s’ompli d’activitat amb una fireta a la pinada del monestir. En aquesta fira, els comerciants ofereixen els seus productes i creacions, sobretot joguets, despertant l’atenció dels més menuts.

Primerament, la comunitat religiosa de Llutxent es reuneix al monestir per participar en una solemne missa en honor a Sant Domènec. La cerimònia esdevé un moment de recolliment i oració, en el qual els fidels mostren la seua devoció al Sant.

Però el moment més destacat de la jornada és, sens dubte, la processó. La imatge de Sant Domènec, portada pels veïns del poble, fa una passejada pels voltants del monestir. Aquesta emotiva processó està acompanyada per la música de la banda local.

Enguany, la celebració s’engrandeix amb un encontre especial que ha organitzat un fotògraf. Aquest encontre reuneix persones anomenades com el patró en les seues diferents variants: Domènec, Domingo, Dominga, i altres noms relacionats amb Sant Domènec. Aquesta original iniciativa ha creat un espai per a la connexió i la fraternitat entre persones amb el mateix nom, afavorint un sentiment d’identitat compartida. Es preveu que aquesta trobada puga servir de precedent per a pròximes edicions de la festivitat, amb l’esperança que es convertisca en una tradició més dels festejos de Sant Domènec.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe