Free Porn
xbporn
30.7 C
Albaida
Dijous, juliol 25, 2024
HomeOpinióL'Arrel: 32 anys compromesa amb el medi ambient

L’Arrel: 32 anys compromesa amb el medi ambient

L’Arrel vol agrair públicament a Acció cultural del País Valencià de la Vall d’Albaida el premi que ens han atorgat com a entitat compromesa amb el medi ambient i el territori. La nostra associació enguany compleix trenta-dos anys i no ha deixat en cap moment la tasca de defensa, protecció i estima cap al territori, sempre des d’una visió pragmàtica i propera.

Tal vegada la vessant més coneguda de l’Arrel és la secció forestal, la qual des dels seus inicicis s’ha dedicat any rere any a plantar arbres i restaurar els ecosistemes d’alguns racons de les nostres muntanyes, barrancs i espais periurbans. De fet, les actuacions que ha fet aquesta secció de la mà de companys i companyes eficaços i de conviccions fermes, ha permés que les restauracions forestals de l’Arrel,  siguen reconegudes en àmbits acadèmics, tècnics, socials i polítics.

L’Arrel al llarg d’aquests anys, ha estat implicada en multitud de temes que, part de la societat ha passat per alt. No obstant,  l’Arrel i altres grups ecologistes, han estat treballant perquè els desgavells de tot tipus, no es produiren. Podem parlar dels famosos PAIs i camps de golf estrambòtics, plans de residus i tancament d’abocadors, contaminació d’aigües i denúncies, línies d’alta tensió, pleits i parcs solars i eòlics irresponsables, però també podem parlar d’implementació de certificacions forestals en institucions públiques, tasques i accions d’educació ambiental, propostes continues a institucions públiques en temes d’aigües i contaminació, estalvi d’energia i canvi a renovables, zones verdes i biodiversitat, etc… que hui dia formen part de la quotidianeïtat del nostre dia a dia.

Ara l’Arrel compta amb més de 150 sòcies i socis que col·laboren econòmicament mitjançant quota familiar o individual, i centenars de simpatitzants que reben informació de la nostra associació. Continuem de la mà del voluntariat intentant dur endavant les diverses seccions com Stop Cremes, restauració forestal, recuperació de l’Horta, el banc de llavors, la Mostra de Cinema, educació ambiental i la part de denúncia d’aquelles agressions, que d’una manera o d’una altra, atempten contra el territori i els ecosistemes que el conformen. Al mateix temps, tenim projectes com        “L’estudi i distribució de la llúdriga i altres mamífers en la Vall d’Albaida” en el qual col·laborem amb entitats públiques i privades. Estudis que permeten aportar resultats i raons objectives que demostren la riquesa del nostre territori i la importància de protegir-lo. Tot açò no lleva que l’Arrel haja signat un conveni de col·laboració amb la Fundació Muyu en Equador, i ajude amb material a l’estudi dels grans mamífers en la selva amazònica.

Som una organització petita, oberta, arrelada al territori i conscient que fem més falta que mai, i no perquè siguem imprescindibles, sinó perquè tot i que hem avançat, la realitat ens mostra que encara hem d’avançar més i fer canvis profunds. Fa trenta-dos anys la preocupació sobre la situació ambiental semblava cosa d’unes quantes extravagants i uns quants romàntics alarmistes, ara al segle XXI és un tema cabdal a nivell mundial i de principal preocupació social. El temps ens dóna la raó. Com diu la saviesa popular “ Tot controlat, però tot per fer”, i per això l’Arrel i totes les persones que li donen suport, són necessàries.       www.arrel.org

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe