25.3 C
Albaida
Diumenge, setembre 24, 2023
HomeEconomiaArranca el projecte EuroBoosTEX per a impulsar la transició digital i ecològica...

Arranca el projecte EuroBoosTEX per a impulsar la transició digital i ecològica del sector tèxtil

Les accions es desenvoluparan fins a setembre de 2025 i compten amb un pressupost total d’1,4 milions d’euros

EuroBoostex, una associació europea que pretén accelerar la doble transició ecològica i digital de les pimes tèxtils europees i impulsar la seua competitivitat internacional, ha posat en marxa el projecte, EuroBoosTEX del qual l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana, ATEVAL, forma part. Una Iniciativa europea de suport a la recuperació i transformació de la indústria tèxtil que s’ha iniciat amb una reunió celebrada a València. El consorci està format per 5 socis de 4 països: ATEVAL (Espanya), AEI tèxtil (Espanya), CITEVE (Portugal), NTT (Itàlia) i TECHTERA (França).

El projecte es desenvoluparà fins a setembre de 2025 i ha rebut finançament del programa SMP (Single Market Programme). Compta amb un pressupost d’1,4 milions d’euros, dels quals 1,050 es dedicaran específicament a donar suport a les PIME del sector tèxtil de la UE. Prop de 50 PIMES tèxtils de la UE poden beneficiar-se participant en serveis individuals, en consorci i en l’àmbit internacional.

L’objectiu principal d’EuroBoosTEX és connectar els ecosistemes tèxtils en totes les regions de la Unió Europea per a enfortir les cadenes de valor, estimular la innovació, la internacionalització a nivell de les PIME, i facilitar la transformació industrial cap a un futur més verd i digital.

Segons expliquen des d’ATEVAL, el projecte pretén impulsar el canvi i fer que les cadenes de valor tèxtils europees siguen més resistents en el període post-pandèmic, proporcionant a les PIME un conjunt d’eines per a millorar el seu potencial d’innovació, l’adopció de tecnologia, l’adquisició d’habilitats i la internacionalització.

Les accions que contempla el programa es divideixen en 5 línies d’actuació:

  • Dinamitzar una xarxa tèxtil europea per a la resiliència i generar oportunitats de creixement per a les PIME.
  • Fomentar la innovació per a l’autonomia estratègica mitjançant el finançament de nous productes o serveis.
  • Donar suport a la incorporació de tecnologies digitals avançades.
  • Explorar les oportunitats que ofereix el mercat australià.
  • Donar suport a la requalificació de la mà d’obra del sector tèxtil i crear competències a través de la formació.

EuroBoosTEX llançarà 3 convocatòries al llarg dels 36 mesos del projecte. Una primera a nivell individual, amb un bo per a desenvolupar plans de resiliència i innovar en productes o serveis nous per a l’empresa. Una segona convocatòria de cooperació entre dues empreses per a impulsar projectes en consorcis per a adoptar tecnologies verdes i digitals. I, una tercera convocatòria dirigida a la internacionalització.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe