14.7 C
Albaida
Dimarts, abril 30, 2024
HomeVall d´AlbaidaBocairentBocairent commemorarà el 8 de març amb diferents activitats durant tot el...

Bocairent commemorarà el 8 de març amb diferents activitats durant tot el mes

El 8 de març torna a generar una programació específica a Bocairent, que prepara un total de tretze propostes de l’1 al 27 de març. Entre les iniciatives, hi ha activitats educatives, culturals, esportives i reivindicatives. “Totes elles tenen com a objectiu comú donar visibilitat a la causa de la igualtat de dones i homes, que, per desgràcia, encara no és una realitat efectiva en molts àmbits”, apunta Begoña Perigüell, regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives.

Així, els dies 2, 3 i 4 de març hi haurà tallers didàctics per a l’alumnat tant del CEIP Lluís Vives com de l’IES, i el cap de setmana del 4 al 6 serà complet: contacontes el divendres, taller de clown el dissabte i cinema el diumenge. El 8 de març es llegirà un manifest a les 12.00 hores de forma simultània davant de l’Ajuntament i del centre de salut, així com a l’interior dels centres escolars. El dia 10 s’organitzarà una eixida al teatre Chapí de Villena i, el dissabte 12 de març, Xelo Ferre Doménech presentarà el seu llibre de poemes Converses amb la mare lluna.

Durant la segona quinzena del mes, les propostes tampoc faltaran: el dia 15 està programada una marxa saludable per la igualtat. Després, serà el torn per a dues activitats teatrals, una per a l’alumnat de secundària (16 de març) i una altra per a públic en general, Cartes a Curie, (20 de març). L’última activitat tindrà lloc el diumenge 27, amb l’espectacle musical Los 60 son nuestros. A més, cal tindre present que, durant tot el mes, l’escultura de l’home de la manta estarà il·luminada de morat i que també es pintaran diversos bancs del mobiliari públic d’aquest mateix color, per tal de donar la màxima visibilitat a la commemoració.

Begoña Perigüell destaca la quantitat i la varietat de propostes: “Bocairent ha tornat a posar de manifest que el 8 de març no és una efemèride més; és una data significativa i una bona oportunitat per a seguir fent present que encara queda camí en el recorregut cap a la igualtat real i efectiva”. En aquest sentit, la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives agraeix la participació de tots els agents que s’han sumat a l’Ajuntament per a configurar la programació local del Dia de la Dona: Centre d’Informació Juvenil, CEIP Lluís Vives, associació Més q Dones, IES Bocairent, Fons Valencià per la Solidaritat, Centre de Salut, Xarxa de Municipis contra la Violència de Gènere i Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe