Free Porn
xbporn
27 C
Albaida
Dilluns, juliol 22, 2024
HomeEducacióUn estudi mostra la necessitat de la infermeria escolar a Ontinyent

Un estudi mostra la necessitat de la infermeria escolar a Ontinyent

Marta Sánchez Borrell és una jove estudiant del grau d’Infermeria a la Universitat de València. L’ontinyentina ha realitzat un estudi sobre la necessitat de la infermeria escolar a Ontinyent per al seu Treball Final de Grau (TFG), on s’ha evidenciat la necessitat d’aquesta pràctica a les escoles per millorar la salut dels més menuts.

L’ontinyentina va dur a terme diferents enquestes a 169 pares i 145 xiquets, a més de mesurar i pesar a 187 estudiants d’Educació Primària de fins a 4 col·legis de la ciutat d’Ontinyent. Així, l’estudi posa en evidència que el 39,04% de l’alumnat de la capital de la Vall d’Albaida té sobrepés.

“El que més necessitat hi ha per fer educació a la salut és l’exercici físic i els primers auxilis, perquè no hi ha massa xiquets que facen exercici”, explica Marta Sánchez. A més a més, altra de les conclusions que mostra l’estudi és el desconeixement que hi ha sobre la infermeria escolar.

Quina és la solució?

Marta Sánchez Borrell apunta que és molt important promoure la salut i l’educació d’aquesta als centres escolars. Un dels punts més importants és promocionar l’exercici físic. Així, un dels exemples que posa l’ontinyentina és el “Bus a peu”, que es realitza en alguns municipis com Algemesí o Sollana.

Aquesta iniciativa consisteix en potenciar que els xiquets acudisquen a l’escola caminant. Es realitzen uns cartells que són com parades de bus i, aleshores, els alumnes van eixint des de les seues cases i van acudint a cada parada i arreplegant-se entre ells per anar tots junts al col·legi. Un procés en el qual participen comerços del poble i la Policia per vigilar els menors i que vagen per un camí segur.

Els centres educatius d’Ontinyent tenen una gran carència d’infermers i infermeres escolars, un problema extensible a tot el país. De fet, l’Associació Internacional d’Infermeria Escolar recomana una infermera escolar per cada 750 alumnes. En canvi, a Espanya hi ha una per cada 8.497, una xifra que està molt lluny del recomanable. Inclús, és més preocupant tenint en compte que la majoria d’aquestes infermeres es troben a col·legis concertats o privats.

Sobre les raons que li van animar a realitzar aquest estudi, l’ontinyentina assegura que per a ella la infermeria escolar és una cosa que li crida l’atenció des del principi: En la carrera no l’hem tractat molt, però és un tema que em crida l’atenció perquè no hi ha quasi i pense que és una figura important. Estaria bé instaurar-la en tots els col·legis, potser no tots els dies, però que la infermera escolar anara algun dia a la setmana provocaria canvis d’hàbits de vida als xiquets i, al final, si prevenim abans que apareguen les coses tindríem un millor nivell de salut”.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe