17.3 C
Albaida
Dimarts, octubre 4, 2022
HomeVall d´AlbaidaOntinyentOntinyent, marca de qualitat

Ontinyent, marca de qualitat

Des de fa dècades la indústria, amb el sector tèxtil al capdavant, ha sigut el referent i punta de llança de la nostra ciutat, venent els seus productes per tot el món i portant el nom d’Ontinyent per tot arreu. Si per alguna cosa se’ns ha conegut fora de les nostres terres ha sigut sempre per les mantes i els productes tèxtils. 

No obstant això, la diversificació de l’economia ha donat pas a altres sectors com el comerç, els servicis, el turisme i a l’afiançament del sector agroalimentari dins de l’oferta de productes típics de la nostra ciutat, que bé mereixen ser reconeguts per la seua garantia de qualitat.

Els embotits artesanals, els dolços tradicionals, la Coca de Fira i el Meló d’Or, juntament amb l’oferta de vins i olis, són pilars bàsics de l’oferta gastronòmica d’Ontinyent. 

Mentre els professionals ontinyentins dels diferents sectors avancen en la producció i aposten per la digitalització per a un major impacte comercial dels seus productes, des del PP d’Ontinyent pensem que és necessari el suport de l’administració més pròxima, l’Ajuntament, per donar una espenta addicional. Així ha ocorregut en altres localitats veïnes, on el foment municipal per la diversificació de l’economia ha servit de motor per a l’increment del sector turístic, en el qual ací queda molt per fer.

És per això indispensable que l’Ajuntament faça un pas més enllà en aquest sentit; posant-se al costat de les empreses innovadores i, per descomptat, de les tradicionals que dia a dia són dirigides per autònoms, comerciants, artesans i emprenedors, que posen el seu gra d’arena individual per a engrandir el nom d’Ontinyent amb els seus productes.

Materialitzar este objectiu és el que vam proposar des del Partit Popular d’Ontinyent al passat Ple del mes de juny. Crear una Marca Ontinyent que arribe de manera transversal a tots els sectors, des de la indústria, passant per la gastronomia, el turisme, el nostre patrimoni i com no les nostres festes i tradicions. Hem de començar a creure’ns que som molt bons en el que fem i que el capital humà d’Ontinyent és capaç de tot quan s’ho proposa. 

És necessari començar a treballar per a posar en marxa la denominació Marca Ontinyent, per a que siga símbol de garantia i identificatiu dels productes agroalimentaris, artesanals i de tradició tèxtil de la nostra ciutat. Esta marca s’hauria de complementar amb la creació d’un punt de venda físic per a que els visitants puguen adquirir els productes Marca Ontinyent, així com un punt de venda online a través de la web municipal de turisme.

No és poca cosa el que ens proposem, però des del Partit Popular treballarem per a traure avant a esta ciutat que tant estimem. Comptem amb Ontinyent i la seua gent, que és el millor que tenim i del que podem presumir allà on anem.

Article de Paco Penadés,

Regidor del Partit Popular de l’Ajuntament d’Ontinyent

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe