9.5 C
Albaida
Dissabte, desembre 3, 2022
HomeEsportsJosé Carlos Mullor: "Em faria una grandíssima il·lusió que algun dels dos...

José Carlos Mullor: “Em faria una grandíssima il·lusió que algun dels dos equips de la meua ciutat em cridara”

L’entrenador ontinyentí ha renovat amb el Villajoyosa i tornarà a entrenar a una Regional Preferent que es preveu molt competitiva

José Carlos Mullor (Ontinyent, 07/09/1967), va arribar al passat mes de març al Villajoyosa CF que militava a la 3a RFEF, però que estava en una situació molt crítica. Després de les eleccions i del descens, la nova directiva ha confiat en ell per a dirigir al conjunt de la Marina Baixa la pròxima temporada a la Regional Preferent. A més, hem pogut parlar amb ell sobre temes d’actualitat, ja que és una veu amb autoritat a la comarca. Va ser entrenador de la UD Benigànim i de l’Ontinyent CF, a més d’altres clubs com La Roda CF, el CD Ducal Gandía, la UD Altea o el Recambios Colón CD.

Pregunta: Quan va arribar al Villajoyosa portava 4 anys sense entrenar, per què va decidir tornar a les banquetes?

R: Ha sigut complicat tornar, perquè amb els dos anys de la pandèmia jo també havia d’entrenar fora de la Comunitat Valenciana. La gent preferia, lògicament, a persones més pròximes pel que poguera passar, ja que la incertesa era gran. 

P: I per què en el Villajoyosa?

R: Van tindre problemes amb l’anterior company que vaig substituir. Jo vaig anar quan faltaven 8 jornades per a acabar la temporada, i el director esportiu i el secretari tècnic em coneixien i teníem una certa amistat. Ells em van demanar si podia fer el favor, perquè l’equip necessitava un canvi. Aleshores, els que portem el verí (veneno) del futbol… Vaig decidir baixar allí i treballar amb els xavals el que quedava, que eren dos mesos.

P: Durant eixos anys que no va entrenar, què és el que feia? Continuava dedicant-se al futbol o li va servir per a desconnectar?

R: No, no. Quan van permetre les entrades als camps veia tot el que és la Tercera Divisió i la Segona B perquè ja hi han plataformes que televisen partits en directe i en diferit. Els que estem en el futbol sempre estem veient futbolistes i interactuant amb la gent als camps.

P: Va agafar al club en una situació bastant crítica, com ho ha viscut des de dins?

R: Una situació molt complicada, perquè hi havia problemes de pagament amb els futbolistes. Quan jo arribe l’equip estava no matemàticament, però sí virtualment descendit. Perdent només un partit estava descendit de la Tercera Divisió a Preferent, però, vaig valorar l’amistat. Després, lògicament no hi havia cap pressió pel que t’he dit. Treballàrem també amb la pedrera i vaig traure 4-5 xavals que venien del futbol base i van poder debutar en Tercera Divisió. Van demostrar que poden jugar en eixa categoria, i amb això em quede. De fet, han pensat en mi per a continuar un any més, encara que siga en la Preferent.

P: Per això, quan va arribar estava més pensant en la pròxima temporada o pensava només en el present?

R: No podia pensar en la pròxima temporada perquè hi havia eleccions i el president, el director esportiu i el secretari tècnic no continuaven. En canvi, part de la directiva que havia conegut durant eixos 2 mesos sí que es presentaven. Si haguera eixit una altra candidatura no hagueren pensat en mi. Però, el vicepresident que estava l’any passat és el president enguany. Vaig traure gent de la pedrera, i també l’equip, dins de les seues limitacions, va competir contra esquadres que ens triplicaven el pressupost. Aleshores, jo estic molt content. Em van fer una proposta i l’he acceptada.

P: Quin és l’objectiu per a la pròxima temporada? Tornar a Tercera Divisió?

R: Estem fent un equip completament nou i el temps ens dirà on podem estar. Ens ha tocat el Grup 4 que és la zona d’Alacant. Ací hi ha equips, com en tots els grups, que aposten fort. Estem veient el Benidorm, el Callosa del Segura, que també ha descendit de Tercera Divisió, l’Alacant, que serà filial del Intercity, el Rojales, que també es va clavar en promoció… serà complicat. Estem intentant formar una plantilla sense descurar que en aquesta categoria ha d’haver-hi moltíssima gent de la zona i gent que ve del futbol base. D’ací ja veurem el que ens donarà la competició.

P: La temporada passada eren 5 grups, i ara es reduirà a 4 com és habitual, pensa que serà més competitiva la lliga per aquest fet?

R: Si, sempre que es redueixen grups és més competitiva. Quan era jugador vaig arribar a jugar en el que és la Preferent ara en un sol grup en tota la Comunitat. Des de Vinaròs fins a Oriola. Aleshores, per descomptat que serà més forta.

P: Què opina del Benigànim? Quin considera que és el club que ha agafat el testimoni?

R: Això ho ha de decidir la massa social de gent i els abonats que hi ha. Si dins d’una mateixa població hi ha dos equips i un té massa social de 800 i l’altre de 2000 no fa falta que et diga més. Doncs allí passa el mateix. És veritat que el SIA només va a jugar els partits, no tenen cap enllaç amb el poble. Va ser un conveni d’un grup inversor, però entrenen en Enguera i les instal·lacions les tenen allí. El Benigànim CF, que està en Primera Regional, és el refundat perquè va ser el que va agafar la baula (eslabón) de Tercera Divisió.

“Perdent només un partit l’equip estava descendit, però vaig valorar l’amistat”

P: I de l’Ontinyent 1931?

R: Pel que fa a l’Ontinyent 1931, Roberto (Bas) és un magnífic entrenador. Ell està des de l’extint Ontinyent CF, que també vaig tindre l’honor d’entrenar i és l’equip de la meua població. Fixa’t la progressió dels dos ascensos cap a Preferent. Aquest any passat es va començar molt bé i al final per les circumstàncies que foren, perquè jo no estic dins, i tenint una bona plantilla, l’equip no va arribar. Però pel que estan signant ho tornaran a intentar.

Després, el Deportivo Ontinyent. Cristian Ferrándiz també és un altre grandíssim entrenador. L’any anterior es van quedar molt a prop i enguany ja han ascendit. És diferent perquè té una base gran de molts equips.

P: Es veu entrenant a algun equip de la seua ciutat en un futur?

R: No ho sé. Lògicament m’agradaria, perquè estic a prop i seria plantejar-ho. No et negaré que em faria una grandíssima il·lusió que algun dels dos equips de la meua ciutat em cridara, però no soc jo el que ha de fer la telefonada.

P: També li veiem molt actiu en les xarxes socials amb missatges i frases de futbol. Què és més important per a vosté, la tàctica o la moral i personalitat dels jugadors?

R: Entenc el futbol com a tot en un. Els futbolistes, que realment són els protagonistes del joc, han d’estar bé física i tàcticament. Han de ser bons tècnicament per a la categoria en la qual estan. És molt important que en un vestuari s’arribe a fer una vertadera amistat i siguen tots un. Un vestuari trencat, per molt bons que siguen els futbolistes, et puc assegurar que al 99,99% l’equip no pot arribar a l’objectiu. En canvi, un vestuari molt unit amb futbolistes de menor qualitat, però amb esforç i compromís, segurament podran aconseguir un objectiu que ningú esperava en el club.

P: Quin ha sigut el millor vestuari que ha entrenat?

R: El vestuari més unit que he tingut, amb tots els problemes, ha sigut el d’aquest any passat. Un futbolista de nivell Segona B i Tercera Divisió, amb famílies darrere, si comença a haver-hi endarreriments es complica, perquè aquests futbolistes és com qualsevol altre treball de qualsevol altra persona, i es viu al dia amb uns poquets estalvis. Per això, amb tot el tema que vam tindre en el Villajoyosa els xavals com a persones, amics, companys i futbolistes van ser un espectacle.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe