12.9 C
Albaida
Dilluns, desembre 4, 2023
HomeEconomiaEl PSOE sol·licita que l'Ajuntamnet treballe per a situar a Ontinyent entre...

El PSOE sol·licita que l’Ajuntamnet treballe per a situar a Ontinyent entre les àrees industrials avançades de la Comunitat Valenciana

Sis són les àrees industrials que ostenten el reconeixement d’avançades, Cotes Baixes d’Alcoi, Las Atalayas, Juan Carlos I, Cotes d’Algemesí, Fuente del Jarro i València Parc Tecnològic

La Generalitat Valenciana va publicar la classificació definitiva de les àrees industrials de la Comunitat. Només sis han aconseguit ser Àrea Industrial Avançada, entre elles, no aquesta Ontinyent i només aquesta el polígon alcoià Cotes Baixes, en l’àrea de l’autovia central.

Ser una Àrea Industrial Avançada suposa la possibilitat d’ajudes públiques i bonificacions fiscals, millores en infraestructures que poden arribar des de diferents administracions, o una major visibilitat d’aquestes zones per a atraure noves empreses.

Per a aconseguir aquest reconeixement cal complir amb una sèrie de requisits que marca la LLEI 14/2018, de 5 de juny, de la Generalitat, de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, entre altres podem destacar algunes com les instal·lacions per a la lluita contra incendis, amb un nombre suficient de boques d’aigua distribuïdes adequadament per l’àrea; accessos, vials i rotondes àmplies amb una amplària suficient per al trànsit de camions, xarxes de telecomunicacions de banda ampla, sistema de recollida selectiva i gestió de residus o establiment de restauració, entre altres.

A més és obligatori tindre xarxes de telecomunicacions de banda ampla i disposar, a més, de dotacions addicionals com a zones, públiques o privades, reservades i senyalitzades adequadament per a l’aparcament de camions, zones habilitades fora dels vials per a l’aparcament altres vehicles, zones verdes i d’equipament mantingudes adequadament i que incloguen zones d’ombra i mobiliari urbà, servei de transport públic per a accedir en l’àrea, rutes de vianants i carrils bici dins de l’àrea quefomenten el desplaçament intern sense vehicles de motor, estació de servei o infraestructura per a proveïment a vehicles elèctrics, entre altres.

Per al portaveu socialista Jose Antonio Martinez «arribar a aconseguir la categorització d’Ontinyent com a polígon de nivell Avançat deixaria constància real de, que en aqueix moment ja comptaríem amb una àrea empresarial de màxim nivell, amb unes comunicacions magnífiques i les possibilitats de continuar avançant són molt grans.».

Així mateix, assenyala «que el treball a realitzar ha de ser conjunt tant pels empresaris, com per part de l’Ajuntament, on el consens polític ha de facilitar que tota la maquinària burocràtica i funcionarial haja treballat estratègicament per un objectiu comú d’interés general, el primer pas per a poder declarar Ontinyent com a Municipi Industrial Estratègic».

BENEFICIS RESPECTE A la PROMOCIÓ EXTERIOR DE LES ÀREES INDUSTRIALS AVANÇADES

Tal com marca la llei, les empreses industrials instal·lades o que es pretenguen instal·lar en les àrees industrials avançades podran acollir-se als beneficis fiscals en les modalitats de l’impost de transmissions patrimonials oneroses i actes jurídics documentats establides en aquesta llei.

A més les àrees industrials avançades tindran beneficis següents per a la promoció exterior:

Es destacaran especialment en el mapa d’àrees industrials de la Comunitat i es detallaran els beneficis fiscals aplicables a les empreses instal·lades o que es pretenguen instal·lar en aquesta àrea. Es consideraran prioritàries en qualsevol document promocional per a la venda de sòl industrial que gestione la Conselleria amb competències en indústria.

Seran presentades individualment i especialment com a ubicació industrial estratègica en esdeveniments comercials i altres iniciatives de promoció organitzats per la Generalitat o amb la seua participació, tant a escala nacional com internacional.

«Es tractaria d’un autèntic reconeixement que valoraria la implicació amb els empresaris i propietaris de sòl industrial, en coordinació amb l’Ajuntament, per a implantar importants millores i inversions quant a dotacions, comunicacions i infraestructures que posicionen el polígon com un entorn industrial de referència en tota la Comunitat, creador de riquesa i ocupació», explica el regidor socialista, José Antonio Martinez.

Un dels primers passos a considerar seriosa, “dinamitzar una entitat de gestió i modernització dels polígons amb l’objectiu d’aconseguir la categorització com a àrea industrial Avançada, que ha de ser fruit d’una gran faena conjunta»

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe