Free Porn
xbporn
28.7 C
Albaida
Diumenge, juliol 21, 2024
HomeVall d´AlbaidaAielo de MalferitEl músic aieloner Llorenç Barber, premi Fer Comarca 2024

El músic aieloner Llorenç Barber, premi Fer Comarca 2024

El guardó es lliurarà en el sopar de socis i sòcies de l’IEVA, l’1 de març a Montitxelvo

La Junta Directiva de l’Institut d’Estudis de la Vall d’Albaida ha acordat, seguint les directrius de l’assemblea general de socis i sòcies, la concessió del premi Fer Comarca 2024 al compositor Llorenç Barber.

Nascut a Aielo de Malferit el 1948, Barber és un pioner de l’art sonor. És un reconegut compositor, músic, instrumentista, musicòleg, campanòleg i artista sonor, destacat internacionalment. Va residir a Madrid des del 1972 fins a primers del segle XXI, quan va tornar a viure al País Valencià.

Entre els seus èxits destaca la direcció de l’aula de música de la Universidad Complutense de Madrid entre 1979 i 1984. Tres anys després (i fins al 1990) va col·laborar amb el programa El Mirador de Televisió Espanyola. De 1990 a 1994 va exercir de professor a l’Instituto de Estética de Madrid i, a més, des de 1992 lidera el Paralelo Madrid, una sèrie de concerts dedicats a les músiques “no canòniques” organitzada pel Círculo de Bellas Artes. També, va crear els concerts paisatgístics i ciutadans, entre els quals destaquen la naumàquia sonora al port de Yokohama amb les sirenes dels vaixells i els sorolls de la ciutat japonesa. Fou un pioner de les propostes sonores i intervencions a l’espai públic amb propostes com els concerts de ciutats, les naumàquies, els concerts dels sentits o els concerts itinerants.

El 1998 crea les Nits d’Aielo i Art, un festival anual d’art experimental celebrat al seu poble natal que va situar la Vall d’Albaida com a centre d’experimentació sonora mundial. L’any 2018, Barber va rebre un homenatge a la seua trajectòria d’artista al Centre del Carme de València. És membre de la Reial Acadèmia Catalana de Belles Arts de Sant Jordi i professor del màster en art sonor de la Universitat de Barcelona.

Ha rebut nombrosos premis i reconeixements, i s’han editat diversos llibres sobre el seu treball. Actualment, el Centre del Carme Cultura Contemporània de València li dedica una exposició on es fa un recorregut per la seua trajectòria creativa que ens cabussa en el seu arxiu, en algunes de les seues obres i col·laboracions. I l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM) ha obert Llorenç Barber. Arxiu d’escoltes, una exposició que aprofundeix en la seua figura.

Instaurat l’any 2003, el premi Fer Comarca és un guardó amb què la nostra institució testimonia i agraeix el treball de persones i entitats en favor de la cultura, en el sentit més ampli de la paraula, de i a la Vall d’Albaida. Llorenç Barber és molt més que el músic que “ha tocat les campanes” de més de 200 ciutats del món; és el gran creador valencià de l’art sonor contemporani.

El premi, com és habitual, es lliurarà durant el sopar anual de socis i sòcies de l’IEVA (obert a tothom que ens vullga acompanyar), i que enguany es celebrarà l’1 de març a la Casa de la Música de Montitxelvo.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe