Free Porn
xbporn
27 C
Albaida
Dilluns, juliol 22, 2024
HomeVall d´AlbaidaOntinyentArticle d’opinió: “Canvi climàtic i desdoblament de carreteres. Una reflexió”

Article d’opinió: “Canvi climàtic i desdoblament de carreteres. Una reflexió”

La plataforma Per l’Horta d’Ontinyent publica un article d’opinió en el qual reflexiona sobre l’avantprojecte del desdoblament de la CV-81 al seu pas per Ontinyent.

Fa unes setmanes alguns titulars anunciaven que Ajuntament i Conselleria ja treballen en l’avantprojecte del desdoblament de la CV-81 al seu pas per Ontinyent. El desdoblament d’aquest tram (ronda sud) està previst al Pla General d’Ordenació Urbana aprovat l’any 2006, però és ara quan Generalitat i Ajuntament han considerat portar-lo a terme.

Paral·lelament, els últims anys, tant a Ontinyent com a la resta del Mediterrani i del món no hem deixat de superar rècords de temperatura, patir llargues temporades de sequera i presenciar fenòmens meteorològics cada vegada més adversos. Són conseqüències del canvi climàtic i d’un escalfament global cada vegada més asfixiant produït per la incessant emissió de gasos d’efecte hivernacle. Tot açò, cal dir, porta aparellades moltes altres qüestions com la pèrdua de biodiversitat o problemes per a l’agricultura, la producció d’aliments i la mateixa salut.

Per tant, ens resulta del tot incoherent que, davant d’aquesta situació, des de les institucions es continue apostant per l’ampliació de carreteres i l’ús del vehicle privat, quan pel que s’hauria d’estar apostant és per tot el contrari. Per altra part, justificar l’obra mencionada amb l’argument de millorar l’accessibilitat al nou hospital ens pareix poc convincent, quan hi ha molts hospitals amb accessos d’un sol carril, sempre s’ha de respectar la prioritat de les ambulàncies i existeixen altres maneres d’abordar açò que no siguen nocives per al medi ambient i, insistim, per a la salut.

Promoure el transport públic, amb una xarxa pública ben estructura i inversions serioses en mobilitat sostenible, hauria d’ajudar a descongestionar els vials més saturats, a la vegada que faria disminuir la contaminació acústica i les emissions de diòxid de carboni. D’altra banda, protegir el sòl, encara que siga el poc que queda en entorns urbanitzats, ajudaria, entre d’altres, a combatre les altes temperatures i a conservar la biodiversitat, i facilitaria la infiltració d’aigües de pluja als aqüífers.

Siga dit que, de fer-se, el desdoblament de la ronda sud també afectarà terrenys de l’horta històrica d’Ontinyent, alguns d’ells en producció i altres que s’han renaturalitzat parcialment els últims anys, com és el cas de Benarrai.

En conclusió, en compte d’apostar per la veritable creació d’un cordó verd al voltant de la ciutat —aprofitant les possibilitats que ens brinda l’horta i la xarxa de reg—, alguns sembla que continuen apostant per construir un cordó de ciment i asfalt, soroll i aire contaminat.

I vosaltres, què en penseu?

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe