17.3 C
Albaida
Dimarts, octubre 4, 2022
HomeSocietatEl Consell Intertèxtil Espanyol reclama recuperar la formació tèxtil universitària a la...

El Consell Intertèxtil Espanyol reclama recuperar la formació tèxtil universitària a la Comunitat Valenciana

La taula acorda sol·licitar al més prompte possible una reunió a la consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital

ATEVAL, l’Associació d’Empresaris del Sector Tèxtil de la Comunitat Valenciana, ha participat en la reunió mantinguda aquest matí en Fira Hàbitat amb representants del Campus d’Alcoi de la Universitat Politècnica de València, el Consell Intertèxtil Espanyol, AITEX i la Federació Hàbitat d’Espanya. Una trobada en el qual s’ha acordat, per unanimitat, sol·licitar a la Conselleria d’Educació de la Generalitat Valenciana la recuperació de la formació universitària del grau en Enginyeria Tèxtil en la Comunitat.

L’estructura empresarial del sector tèxtil valencià es caracteritza per estar clarament orientada a mercats globals. Està compost per 1.458 empreses, amb una xifra de negocis de 2.010 milions d’euros i 1.041 milions d’exportacions que actualment dona ocupació directa a 21.760 treballadors.

José Vicente Serna, president d’ATEVAL i vicepresident del Consell Intertèxtil Espanyol, ha explicat que “les empreses del clúster tèxtil valencià es caracteritzen per la seua gran capacitat d’innovació i desenvolupament de productes, com s’ha vist en aquests últims anys. En contra del tèxtil valencià juga l’avançada edat de les seues plantilles de treballadors, l’escassetat de reemplaçament i l’alta demanda de professionals qualificats”.

Precisament pels índexs referits, els agents participants de la reunió consideren la idoneïtat de recuperar els estudis superiors d’enginyeria en aquesta branca tèxtil. 

Segons Vicente Blanes, director d’AITEX, “la formació del grau es cursarà en Dual, ja que AITEX té un acord amb la UPV perquè part del programa s’impartisca en les nostres instal·lacions. Això permetrà una formació més tècnica i en contacte directe amb la realitat empresarial”.

La mesura permetria complementar, d’una banda, el Màster Universitari en Enginyeria Tèxtil del qual disposa el Campus d’Alcoi en col·laboració amb AITEX, sent un dels postgraus més demandats, així com l’oferta en Formació Professional que ja és present a les comarques de l’Alcoià i la Vall d’Albaida, epicentres de la indústria tèxtil valenciana.

El president del Consell Intertèxtil Espanyol, Manuel Díaz, ha assenyalat que “amb la incorporació del Campus d’Alcoi de la UPV es convertiria en la segona ciutat de l’estat a oferir un grau d’aqueixes característiques, ja que actualment solament es pot estudiar al Campus de Terrassa, de la Universitat Politècnica de Catalunya”.

Segons Pau Bernabéu, director del Campus d’Alcoi de la UPV, “tenim les instal·lacions, tenim el professorat i el suport de les empreses que necessiten professionals qualificats. El sector requereix enginyers que sàpien respondre als reptes que els mercats i el sector planteja. Així ens ho ha sol·licitat l’empresariat a través del Consell Consultiu del Campus d’Alcoi de la UPV”.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe