17.3 C
Albaida
Dimarts, octubre 4, 2022
HomeVall d´AlbaidaAlbaidaAlbaida es pinta de verd per commemorar el Dia Mundial de l'Alzheimer

Albaida es pinta de verd per commemorar el Dia Mundial de l’Alzheimer

FEVAFA ha creat el repte ‘Mans per l’Alzheimer’, amb el qual anima a la gent a pintar-se les mans de verd

El mes de setembre es el mes de l’Alzheimer i, en especial, aquest 21 de setembre és el Dia Mundial de l’Alzheimer. Per això, FEVAFA (Federació Valenciana d’Associacions de Familiars de Persones amb Alzheimer) ha incentivat un repte pel qual s’anima a la gent a fer-se fotos amb les mans pintades de color verd, baix el lema ‘Mans per l’Alzheimer’.

Per a participar tan sols has de penjar una foto teua a les xarxes socials amb les mans de color verd amb el hashtag #mansperlalzheimer. L’alzheimer és la principal causa de discapacitat en persones majors de 65 anys en el món i que la seua causa no és l’envelliment per se, sinó un conjunt d’altres factors, dels quals alguns es poden prevenir. Amb la teua publicació pots ajudar molt a l’associació.

Una feina per a aconseguir donar una vida digna a les persones afectades

A la Vall d’Albaida la localitat d’Albaida ha participat en especial gràcies a l’associació que compta el municipi. AFMAVA (Associació de Familiars i Malalts d’Alzheimer i altres Demències d’Albaida) és una associació que va nàixer l’any 2000. Fa una gran feina amb una malaltia que afecta una gran quantitat de persones arreu del món. Des de la creació de l’associació, AFMAVA ha oferit el Programa d’Estimulació i Activació Cognitiva. Així, a aquest han participat centenars de persones procedents de la Vall d’Albaida.

En 2016, AFMAVA va ser declarada d’Utilitat Pública pel Ministeri de l’Interior. A més, en 2013 la Conselleria de Benestar Social va concedir a l’associació l’autorització administrativa de funcionament dels Serveis de Promoció de l’Autonomia Personal. Actualment, AFMAVA atén a 27 usuaris i els seus familiars cuidadors i compta amb 58 socis-col·laboradors.

Aquest any s’ha adaptat la Casa el Clau com un espai funcional i adequat com a Unitat de Respir. A la iniciativa s’han unit diferents organismes d’Albaida com l’Ajuntament, escoles, instituts, comerços, Creu Roja o inclús l’Ajuntament de Montaverner. En canvi, el repte ‘Mans per l’Alzheimer’ no es realitza tan sols hui, sinó que dura tot el mes de setembre.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe