17.8 C
Albaida
Diumenge, maig 26, 2024
HomeVall d´AlbaidaBenicoletDe Julio Donet a Pablo Cerdá: La SM de Benicolet canvia de...

De Julio Donet a Pablo Cerdá: La SM de Benicolet canvia de director després de 15 anys

L’inici del mes de desembre ha vingut molt intens a la Societat Musical de Benicolet. La banda valldalbaidina ha viscut un canvi molt important, ja que després de 15 anys, Julio Donet ha deixat la direcció de la formació musical, on deixa un record inoblidable.

La SM de Benicolet va celebrar a finals del passat novembre el tradicional i sempre especial Concert de Santa Cecília, on es celebra la festivitat de la patrona dels músics. A banda de la presentació dels nous integrants que ja formen part de la banda, va ser un concert especial perquè va ser l’últim de Julio Donet com a director de la societat. La banda dedicava aquestes paraules al seu ex director: “Julio, et desitgem un futur prometedor, on per a nosaltres sempre serà part de la Societat Musical de Benicolet. Gràcies per tot de cor!”.

Un director jove, però qualificat

Pablo Cerdà Durà és la persona escollida per agafar el testimoni que deixa Julio Donet. Natural d’Agullent, és un director molt jove (30 anys), que va començar els seus estudis musicals als 9 anys a l’escola del seu poble.

Va continuar els seus estudis als Conservatoris Professionals d’Ontinyent i Albaida, i va acabar amb el mestre Mario Roig en l’especialitat de trombó. Actualment, és mestre de trombó, llenguatge musical i conjunt a diferents escoles de la Comunitat, a més de director de la Banda Jove de l’Agrupació Musical d’Agullent, el seu poble.

El currículum de Pablo Cerdá és important. Ha realitzat cursos de perfeccionament i classes magistrals amb grans professionals del trombó. A més, els seus estudis superiors els va realitzar al Conservatori Superior de Música Óscar Esplà d’Alacant. L’agullentí ha col·laborat amb diferents orquestres i bandes de renom d’Espanya i la Comunitat Valenciana, i forma part de la València Brass Band. Pel que fa a la direcció, va estudiar a l’Escola de Direcció de Yecla.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe