17.3 C
Albaida
Dimarts, octubre 4, 2022
HomeEducacióD. Mollà i X. Soler: "Balla amb Els Ferralla és un projecte...

D. Mollà i X. Soler: “Balla amb Els Ferralla és un projecte teatral i musical amb un vessant pedagògic”

David MollàXali Soler tenen clara la importància de reciclar, reutilitzar i reduir el consum per a fer de la Terra un lloc millor. És per això que David, conegut com a Tanyo, i Xali han treballat per a fer possible un espectacle en el qual música i teatre es posen a disposició de les més menudes i els més menuts per a conscienciar sobre la importància de les anomenades 3R.

  • Com explicaríeu en què consisteix el projecte ‘Balla amb Els Ferralla’?

D – És un projecte que va néixer arran de ser músics i de voler preparar una cosa diferent i teatralitzada. Volíem fusionar ambdues disciplines, la nostra música i el teatre. En aquest cas hem optat per utilitzar el que teníem per casa, que són cassoles, ampolles, plats…

X – El que pretenem és difondre la idea que la música pot ser moltes coses, i amb qualsevol utensili que trobem per casa podem treballar la música. Amb aquest projecte volem mostrar que no cal tocar el clarinet o el saxo per a gaudir amb la música.

  • Com explicaríeu en què consisteix aquesta representació musico-teatralitzada que heu creat?

D – Som dos personatges que viatgem pels planetes, però ens adonem que la Terra està feta una castanya perquè la gent no recicla i no reutilitza. Estem avortats al consumisme, aleshores els nostres protagonistes Car (cartó) i Plas (plàstic), quan veuen la Terra i els diferents països decideixen explicar mitjançant la música típica de cadascun dels continents la importància de les anomenades 3R: reduir, reciclar i reutilitzar.

X – Com que ens dirigim principalment a xiquets buscàvem eixe punt de conscienciació. És un projecte musical i teatral però amb un vessant pedagògic. Expliquem la música del món, però també com reciclar els instruments.

  • Centrant-nos en l’obra, com arriben aquests dos personatges a la Terra?

D – Els personatges viatgen pel món dins dels seus contenidors. Cadascú en un contenidor del seu color. Cartó va en un contenidor blau i plàstic va amb un contenidor groc. Vidre, que està per vindre, viatjaria amb un contenidor verd, però s’ha perdut pels planetes.

X – Una vegada aterren, en arribar a cada lloc, fan la música d’aquest continent amb material reciclat. A més, en cada territori es troben gent de la zona, de manera que donem a conéixer les diferents cultures.

  • On diríeu que té cabuda aquest espectacle?

X – Hem fet actuacions en escoles, però perfectament podríem dur l’obra a qualsevol jornada com poguera ser una trobada i a teatres.

D – És un espectacle obert a tots els públics. Ens dirigim principalment a les xiquetes i els xiquets, però també trobem moments per a fer referències per als adults.
Com a Els Ferralla, els dos som percussionistes i actors.

  • Es tracta d’un espectacle teatral on la música és fonamental. Quina és la vostra relació amb aquestes dues disciplines?

X – Jo he estudiat música en Saragossa, el superior de percussió, i allí vaig estar tres anys en una companyia semi professional de teatre. Era un grup d’universitaris, però tots venien d’escoles de teatre.

D – Podríem dir que Xali porta més la part musical i jo la de la interpretació. La meua relació amb el teatre són molts cursos, i al final en aquest món quan més fas més tens. Quan vaig acabar la meua formació en Teatro Escalante em vaig posar a fer cursos de clown, d’acrobàcies… anava buscant cursos al mateix temps que tocava amb La Trocamba.

X – Els dos hem fet les dues coses, teatre i música, però cadascú està professionalitzat en una cosa.

CONTACTE – A CONTRATEMPS: 639 795 764

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe