test
27.6 C
Albaida
Dilluns, juny 24, 2024
HomeEconomiaCaixa Ontinyent presenta la seua primera Memòria de sostenibilitat i RSC 2022

Caixa Ontinyent presenta la seua primera Memòria de sostenibilitat i RSC 2022

Recull l’actuació i el compromís de l’entitat amb la societat i el medi ambient

Caixa Ontinyent ha publicat aquest dimecres 12 de juliol la seua Memòria de sostenibilitat i responsabilitat social corresponent a l’exercici 2022. Es tracta d’un recull ampli i detallat amb informació sobre el model d’empresa, les relacions amb els grups d’interés, l’actuació en relació amb la protecció del medi ambient i lluita contra el canvi climàtic, i l’obra social i reversió de beneficis a la societat.

“Caixa Ontinyent és, per la seua essència i des de la seua fundació en 1884, una entitat compromesa amb el seu entorn, que a la seua funció social ha anat incorporant els principis de la responsabilitat social i mediambiental. En aquesta primera memòria hem volgut reflectir no sols la trajectòria i el paper que estem assumint, sinó el compromís de continuar eixa línia de complicitat amb l’evolució sostenible de la nostra societat i que ha de manifestar-se mitjançant un creixement econòmic equilibrat, l’especial protecció del medi ambient i l’evolució constant del benestar”, ha explicat el president de Caixa Ontinyent, José Pla.

D’altra banda, Roberto Sanz, responsable d’Obra Social, ha assenyalat que “la Memòria és un exercici de transparència que cada any anirà destacant els avanços de la Caixa en tot el referent a sostenibilitat i responsabilitat social, perquè en el món financer encara queda molt recorregut de millora, i perquè la societat evoluciona de manera contínua amb noves necessitats i expectatives”.

Entres les conclusions que s’extrauen respecte a les dades financeres a 31 de desembre de 2022, es pot destacar que Caixa Ontinyent compta amb 75.154 clients, 179 persones de mitja en la seua plantilla (47% dones i 53% homes), 1.649 milions d’euros en volum de negoci, 188.746 persones beneficiàries de l’obra social i un CET1 del 15,08%, el que significa una solvència molt superior a la requerida per la normativa.

A més a més, un aspecte important per a Caixa Ontinyent és la gestió ambiental que impulsa l’ús sostenible dels recursos i l’eficiència energètica. D’aquesta manera, en 2022 l’entitat ha reduït un 6% el consum de paper, un 4% el consum d’aigua i un 26% el consum d’electricitat. Així, el 100% de l’energia elèctrica procedeix de fons renovables i ha establert protocols de consum responsable, eficiència energètica, reciclatge i tractament de residus.

Des de l’any 2019, Caixa Ontinyent està adherida al Pacte Mundial, iniciativa de Nacions Unides com a crida a les empreses perquè contribuïsquen al desenvolupament sostenible mitjançant el compliment de 10 principis relacionats amb els drets humans, normativa laboral, medi ambient i anticorrupció.

A més, dins del projecte de finances sostenibles està alineant i avaluant la seua gestió als 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible que component l’Agenda 2030, tendents a establir i consolidar la igualtat entre les persones, protegir el planeta i assegurar la prosperitat de tots.

Des de l’entitat s’ha mostrat la disposició a expandir-se més enllà de les comarques centrals, i es pretén convertir-se en una empresa de referència a la Comunitat Valenciana. Per això, la intenció és obrir entre 3 i 6 més incloses al Pla Estratègic.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe