13.5 C
Albaida
Dilluns, abril 29, 2024
HomeEconomiaATEVAL presenta el seu Pla d'Actuacions de 2023 per a impulsar la...

ATEVAL presenta el seu Pla d’Actuacions de 2023 per a impulsar la dinamització del tèxtil valencià

 Aquestes accions han estat secundades per la DG d’Indústria de la Generalitat Valenciana i estan dirigides a totes les empreses associades

L’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana, ATEVAL, ha donat a conéixer aquest matí el seu Pla d’actuacions de dinamització del sector tèxtil valencià per a aquest any 2023. Aquestes actuacions han estat secundades per la DG Indústria i van dirigides a totes les empreses associades a ATEVAL de manera gratuïta. A aquesta jornada de presentació han assistit els recentment nomenats Secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, Felipe Javier Carrasco Torres i el Director general d’Indústria Manuel Rosalén Caparrós.

En la jornada, inaugurada pel president d’ATEVAL, Pepe Serna i el secretari autonòmic d’Indústria, Comerç i Consum, Felipe Carrasco, han participat prop de mig centenar de professionals del sector i les entitats i responsables dels diferents projectes, que s’han dut a terme o que arrancaran en aquest últim trimestre de l’any.

Concretament s’han presentat un total de nou actuacions i un vídeo promocional del tèxtil valencià. Els projectes detallats han sigut:

ECO-HOMETEX, Ecodisseny aplicat en l’àmbit de Tèxtil Llar exposada per Lucas Frochoso i Gonzalo Amador d’AITEX, qui ha explicat, que es durà a terme un estudi de mercat relatiu a l’aplicació de tècniques d’ecodisseny en la tèxtil-llar, s’analitzaran experiències a nivell de desenvolupament de producte ecodissenyat en mercats estrangers i s’analitzaran les estratègies de comunicació emprades per la competència exterior del sector tèxtil-llar valenciana. A més de realitzar una revisió de la legislació aplicable en matèria d’ecodisseny de producte tèxtil.

Fonaments i tendències de sostenibilitat ha sigut el curs presentat per David Allo de TEXFOR, i ha estat dirigit a aprendre tendències en matèria de desenvolupament de producte, normatives, legislació, descarbonització, requeriments de client, zero waste, zero water, REACH, etc. Adquirint coneixement sobre la importància de la sostenibilitat i la implicació dels diferents actors industrials.

Accions del foment del màrqueting digital i els markplace i les plataformes B2B i B2C de la mà de Guillermo Gimenez de Auren Consultors, amb l’objectiu de sensibilitzar als associats d’ATEVAL en la importància i oportunitat que suposa el comerç en l’univers DIGITAL. El mateix inclou un diagnòstic en les empreses participants, un roadmap, tallers formatius grupals i el document “Guia d’Oportunitats que suposa el comerç DIGITAL per al sector tèxtil i full de ruta a seguir”.

Lucia Zamora – PADIMA, qui complementa el projecte d’Auren Consultors amb la part de protecció de marca en la part de venda en línia amb accions formatives en aquesta matèria. 

Projecte Persistent sobre contaminants persistents en la indústria tèxtil i les seues alternatives i regulacions. Presentat per María Blanes i Oscar Calvo d’AITEX, amb el qual es pretén identificar i descriure aquells productes químics que la normativa limitarà en els pròxims anys.

GESTINOVA, un programa de millora en la gestió de la Innovació en les empreses tèxtils. Com ha explicat Jordi Hurtado de Fi group, consisteix en dues accions específiques que permeten a les empreses tèxtils disposar dels elements necessaris per a poder portar a terme una gestió eficient de la seua activitat d’innovació, com són els diagnòstics i una planificació estratègica.

Revaloració de residus cadena de valor del sector tèxtil presentat per Laura Martí i Ivan Esteve de l’ITE Institut Tecnològic Energia. L’objecte de l’acció és dur a terme l’avaluació del potencial de valorització de residus que es generen en les empreses de tota la cadena de valor del sector tèxtil, per a obtenció de productes d’alt valor.

Fira de l’estudiant, que segons ha explicat Esteve Pla de WEVENTS, va consistir en la dinamització de les dues fires comarcals que van tindre lloc a Ontinyent i a Alcoi de foment per a la FP i per a donar conéixer el sector tèxtil a tots els estudiants.

Petjada de carboni en els processos tèxtils. Ernesto Beltrán de Grup Innova, ha explicat la importància de treballar en els camps del Càlcul de la Petjada de Carboni, per a ajudar les nostres empreses a calcular, reduir i si cap, compensar la seua petjada. Per a això, es realitzaran un conjunt d’activitats de caràcter didàctic per a ajudar a entendre millor tots aquests conceptes, així com material lliurable.

Novetats i tendències en matèria de sostenibilitat – Ernesto Beltrán – Grupo Innova ha presentat d’una banda, les novetats i tendències en matèria de sostenibilitat, que s’estructuren a través de dos cursos formatius, i per una altra, el Registre d’Entitat Valenciana Socialment Responsable.

La jornada ha acabat amb la projecció d’un vídeo promocional del Clúster Tèxtil Valencià, un altre dels projectes duts a terme des d’ATEVAL amb la finalitat que es posa de rellevància tota la cadena de valor d’un sector que és motor de creixement i generador d’ocupació, amb més de 1.450 empresa i 22.270 llocs de treball, la Comunitat Valenciana.

Salomé Beneyto, gerent d’ATEVAL, ha volgut mostrar el seu agraïment a la col·laboració que venen mantenint amb la Direcció General d’Indústria. Beneyto ha assenyalat que “hem evolucionat, ens hem professionalitzat, hem realitzat un procés de certificació europeu. Ha sigut un desenvolupament molt planificat i amb uns objectius molt clars. Les accions presentades formen part d’un pla estratègic que pretén donar solució a les necessitats que hem detectat en les empreses del sector, sempre amb la finalitat que els nostres associats siguen el més competitius possible”.

La gerent d’ATEVAL ha afegit, a més que “estem molt orgullosos de les nostres empreses, som juntament amb el plàstic i el metalmecànic els tres sectors que més invertim a la Comunitat Valenciana. El sector tèxtil ha rebut l’any 2022 4 milions en subvencions, dels quals ATEVAL va gestionar 1.5 milions i en 2023 5.8 milions en subvencions, gestionats per nosaltres 1.8 milions”.

Com a clausura de l’acte Manuel Rosalén, Director General d’Indústria, ha destacat la labor d’ATEVAL explicant que “el sector tèxtil ha crescut en ajudes perquè aquesta ATEVAL. L’entitat està fent una labor de seguiment i captació magnífica. Ha sigut sempre una entitat exemplar”.

El nou Director General d’Indústria ha indicat que “és important que fem política de clúster, que anem plegats, que ens recolzem. Aquesta serà part de la nova estratègia de la direcció general”.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe