7.1 C
Albaida
Dilluns, febrer 6, 2023
HomeVall d´AlbaidaAlbaidaAlbaida aprova uns pressupostos expansius per a superar la crisi de la...

Albaida aprova uns pressupostos expansius per a superar la crisi de la COVID-19

L’Ajuntament d’Albaida tanca l’any amb els deures fets, d’aquesta manera segueix en el camí cap a la normalitat financera amb l’aprovació del seu pressupost per al 2022 que entrarà en vigor en temps i forma.

Els comptes municipals volen ser un reflex de l’aposta cap a la recuperació econòmica que tant a escala local com pel que fa a l’àmbit estatal i autonòmic arrepleguen aquests comptes, i amb consonància amb aquesta realitat l’Ajuntament d’Albaida ha aprovat un pressupost de 5.994.259,23 €. Cal tindre en compte que aquestes quanties poden veure’s ampliades amb la concessió d’ajudes provinents de Fons Europeus i subvencions d’altres administracions que ajudaran a sufragar els serveis a la ciutadania que presta l’ajuntament.

L’alcalde de la localitat, Josep Albert, ha volgut mostrar la seua satisfacció “per poder aprovar els pressupostos un any més, perquè el que ara vegem amb normalitat durant molt de temps a Albaida ha estat una excepció i per això vull agrair a l’equip econòmic de l’ajuntament i a la corporació municipal el treball realitzat per haver elaborat aquests comptes”.

En els últims anys l’Ajuntament manté la filosofia de cerca constant de recursos externs per a fer front al manteniment d’uns serveis públics de qualitat i propers a les veïnes i als veïns d’Albaida. Dins d’aquest repte es pot posar de manifest que per al 2022 el Bloc Social del Pressupost rebrà en subvencions d’altres institucions, principalment de la Conselleria d’Inclusió i de la Diputació de València, la quantia de 815.302,43 €. De la qual destaca el nou servei d’Itineraris Integrats, anomenat Albaida Integra, que capta 103.642,94 € de Fons Europeus per via de la Conselleria i s’encarregarà d’acompanyar a les persones més vulnerables o en risc d’exclusió social cap a la incorporació sociolaboral gràcies a formació i seguiment. A més, cal apuntar que mitjançant els programes del Labora també es comptarà amb una nova Educadora Social encarregada de l’atenció a la Infància i l’Adolescència.

Pel que fa al deute històric la xifra se situa en 9,2 milions € i suposa, a hores d’ara, el seu pagament el 10% del pressupost del 2022, per a la regidora d’Hisenda, Bea Costa, “cada any la nostra major despesa és pagar la ruïnosa gestió anterior, però podem mostrar-nos optimistes perquè malgrat que tenim eixe llastre cada vegada estem més a prop de veure la llum, doncs cada any amortitzem deute”. No obstant això, “he d’assenyalar, que la principal inversió a executar és la substitució de la gespa artificial del camp de futbol del Beniati, amb una inversió de 130 mil €” ha conclòs Costa.

En l’àmbit d’inversions, destacar la partida de 50 mil € per al Palau dels Milà i Aragó per a dotar-lo de contingut i convertir-lo en tot un centre cultural i referent per a tot el país. D’aquesta manera se cercaran aliances amb altres institucions i organismes per a garantir un projecte que arrele amb força cap al futur.

Per tant, afirmen de l’Ajuntament d’Albaida, “estem davant d’uns pressupostos encarats sobretot a millorar la situació socioeconòmica de la localitat amb una clara aposta per la Promoció Econòmica, Cultural i altres serveis que es presten a la ciutadania per a recuperar la tan esperada normalitat”.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe