12.9 C
Albaida
Dilluns, desembre 4, 2023
HomeVall d´AlbaidaEl Ràfol de SalemEl Diví Salvador, un signe d’identitat per al Ràfol de Salem

El Diví Salvador, un signe d’identitat per al Ràfol de Salem

Les festes del Diví Salvador són una data marcada en el calendari del Ràfol de Salem. Aquest dimecres 21 de setembre s’ha commemorat al municipi valldalbaidí el Miracle al Diví Salvador. En canvi, la celebració va tenir lloc el passat dissabte, ja que per diverses qüestions es va canviar la data perquè els rafolins i rafolines pogueren gaudir de la gran festa en honor al seu patró.

Per trobar l’origen de les festes ens hem de remuntar al 1792. A eixe any va arribar la imatge del Diví Salvador a l’Església de Santa Maria dels Àngels després de la seua reconstrucció, una obra tallada per Josep Esteve i Bonet.

Foto: Ajuntament del Ràfol de Salem

Els rafolins i rafolines li ofereixen aquesta gran devoció al Diví Salvador pel miracle que aquest Crist va obrar al poble. Tal com conten els gojos, l’actual patró del Ràfol de Salem va curar una passada de còlera que assolava el poble a principis del segle XIX. Exactament, va ser el 21 de setembre de 1817.

Per això, des d’aleshores es commemora el miracle al Diví Salvador, qui es va proclamar com el Patró Principal del Ràfol de Salem. Durant la Guerra Civil es poble es va quedar sense part del seu patrimoni i també sense la imatge. Poc després, en 1942 va arribar al municipi la nova imatge, que va ser presentada el 21 de setembre en una processó. Així, la història del Patró del Ràfol de Salem continua celebrant-se més de 200 anys després. Sense dubte, un signe d’identitat a la localitat.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe