18.9 C
Albaida
Dijous, abril 18, 2024
HomeFutbolDeportivo OntinyentEl CDEB Ontinyent i el CF Clariano seran un únic club per...

El CDEB Ontinyent i el CF Clariano seran un únic club per fer més fort el futbol ontinyentí

L’Ontinyent 1931 CF va fer un exercici de transparència celebrant l’Assemblea ordinària d’hivern el passat dissabte 20 de gener al Centre Cultural Caixa Ontinyent. La Junta Directiva del conjunt blanc-i-negre va tractar els temes més importants sobre la situació del club, i van aprovar assumptes com l’Acta anterior, fer una segona jornada econòmica durant la segona volta o el contracte de filialitat amb el Club Deportivo Esport Base Ontinyent. 

D’aquest últim tema es va anunciar que el CDEB Ontinyent i el CF Clariano seran un únic club, quedant-se tan sols el primer com a club que treballarà el futbol base a Ontinyent. Així, el futbol ontinyentí i de la Vall d’Albaida serà molt més fort en la formació de les categories inferiors.

Resultat de la campanya de socis i sòcies i de publicitat 2023/2024

Borja Aniceto, tresorer del club, va explicar el resultat de la campanya de socis i sòcies i de publicitat per a aquesta temporada 2023/2024: “Per part de la directiva volem agrair la confiança i l’interés que sempre ha tingut la massa social amb el nostre club. Som conscients que, possiblement, siguem l’equip de la categoria amb més socis efectius”.

Tanmateix, Aniceto va explicar que aquest any l’Ontinyent 1931 CF compta amb 1024 socis efectius i cobrats, distribuïts en 192 a la llotja, 642 en tribuna i 190 en general. A més a més, també hi ha 74 carnets infantils, una xifra que és un orgull per al club. En canvi, aquesta xifra de socis ha provocat un desfasament al pressupost que tenia previst el club. A la partida anterior es contava amb un número de 1000 socis a una mitjana de 90 euros. Per tant, la partida d’ingressos per carnet ascendia a 90.000 euros. Així, el resultat dels 1.024 puja a una quantitat de 86.150 euros, una mitjana de 84 euros per carnet. Açò provoca un desfasament de 3.850 euros al pressupost que s’haurà de corregir.

D’altra banda, el club va destacar la importància de la publicitat, ja que es compta amb 92 empreses col·laboradores que donen suport a l’Ontinyent 1931 CF. La partida pressupostària es trobava al voltant de 90.000 euros. “Nosaltres creem que, amb l’esforç que estem fent i actualitzant els nous espònsors, podem arribar segur al pressupost, i inclús amb altres actuacions que anem a fer, poder subsanar el desfasament de la partida de socis”, manifestava el tresorer.

Estat actual dels comptes 2023/2024 i propostes d’actuació si procedeix 

L’Ontinyent 1931 CF va explicar també l’estat actual dels comptes, i que el pressupost per a aquesta temporada oscil·la entre els 260.000 i els 275.000 euros. Pel que fa a la taquilla, fins abans del partit contra el CD Castelló ‘B’, es van ingressar un total de 9.500 euros, a més dels 1.000 euros corresponents a la rifa. Cal recordar que davant el Vila-real ‘C’ es va fer una jornada econòmica. Al pressupost es valora un import de 22.500 euros per taquilla i rifa, pel qual el club es troba dins del pressupost, el qual es completarà a la segona volta. Borja Aniceto va sol·licitar a l’assemblea l’aprovació d’una segona jornada econòmica, la qual va ser aprovada per unanimitat.

Reflexions sobre l’estat actual dels comptes i la seua incidència en la fulla de ruta del club

El punt més extens de l’assemblea va ser el de les reflexions sobre l’estat dels comptes i la seua incidència sobre la fulla de ruta del club. El vicepresident de l’Ontinyent 1931 CF, Rafa Gisbert, va reflexionar sobre si el club ha tocat sostre. Cal tindre en compte que, tot i que el pressupost d’enguany siga de 260.000 euros, 30.000 d’aquests van destinats directament a millores de l’estadi. Per tant, el pressupost real és de 230.000 euros. 

D’altra banda, Gisbert va manifestar que les partides de socis i de publicitat i espònsors són les que estan “aportant una estabilitat i sostenibilitat al club que al principi era inimaginable”. En canvi, el club està arribant als límits de publicitat al que pot arribar. L’entitat no li pot exigir més a les empreses i, per això, s’ha de buscar una solució. Però, abans, el vicepresident va explicar els 3 objectius que es marca la Junta Directiva de cara a aquesta legislatura: Consolidar el suport de les empreses, augmentar la massa social i consolidar la fulla de ruta del club.El punt més important és el segon, ja que l’Ontinyent 1931 CF és un club que confia en la seua afició, i per a créixer necessita d’ella.

Per això, Gisbert va manifestar que la Junta entén que es pot arribar a la xifra de 2.000 socis, ja que aquest és el nombre de seients que hi ha a El Clariano. Però, això no ho pot fer sol el club i, per això, es va convidar als aficionats a convertir-se en “comercials de l’Ontinyent”, ja que eixa és l’única forma d’arribar a l’objectiu i fer que la gent es senta vinculada a l’equip. Per últim, el tercer objectiu és consolidar la fulla de ruta del club, ja que el conjunt blanc-i-negre aposta per gent de la casa, i un bon joc. 

Actuacions de millora de l’Estadi Municipal El Clariano per part de l’Ajuntament i del Club

El president de l’Ontinyent 1931 CF, Juanma Bas, explicava un punt molt important als últims temps, degut a les actuacions de millora que ha tingut i tindrà l’Estadi Municipal El Clariano: “La millora més important que s’ha produït últimament és la instal·lació de la il·luminació, que ha anat acompanyada d’una sèrie de millores. S’han col·locat 750 cadires en general, una xarxa de protecció en el gol nord, i 3 projectors d’aigua que estaven per a canviar. A més, s’han ficat 2 focus més dels que estaven previstos en la part de tribuna”.

A més a més, es va anunciar l’obra més recent que està a punt de començar. Es tracta de la instal·lació d’una marquesina a la zona de les persones amb mobilitat reduïda. D’altra banda, pel que fa a la inversió de la Diputació de València, es va avançar que una empresa ha anat a El Clariano a fer una anàlisi de l’estadi i mirar l’estat de l’estructura de la tribuna. Una vegada es passe l’informe es prendran decisions molt importants per al futur del camp.

“Si en la tribuna s’ha de fer una inversió forta, perquè està en males condicions, no podríem optar a un projecte ambiciós. Per contra, si en la tribuna amb una xicoteta actuació es poguera arreglar tot i es gastaren pocs diners, tindríem un bon pessic per optar a un projecte més ambiciós i instal·lar vestidors en la grada del gol sud”, revelava Juanma Bas.

Les xarxes socials i l’Ontinyent 1931 CF

Per al club, les xarxes socials són un aspecte molt important, i ofereix “la possibilitat de comunicar moltes coses”, com va exposar Rafa Gisbert. En canvi, l’entitat ha decidit “no contestar a cap comunicat que vinga de les xarxes socials”. No obstant això, el club sempre estarà obert a que els aficionats mostren les seues inquietuds i propostes acudint a les oficines d’El Clariano. D’aquesta manera, la Junta Directiva estudiarà la proposta i, si és viable, l’executarà.

Explicacions i valoració dels partits de Copa del Rei per part de l’Atzeneta U.E. a El Clariano

Juanma Bas va explicar un dels temes amb més repercussió els últims mesos. L’Atzeneta U.E. va disputar dos partits de Copa del Rei a El Clariano davant el Reial Saragossa i el Getafe CF. “Primer, dir que no teníem experiència en aquestes coses. Quan apareix la possibilitat, nosaltres els obrim les portes de l’estadi, com ens hauria agradat que ens hagueren fet a nosaltres”. En eixa primera reunió no es parla sobre diners, ja que tot era una incògnita.

Posteriorment, arriba la segona eliminatòria, com explicava el president: “Com a Junta, pensem que és el moment de parlar amb ells, i comentar-los que, si ho veuen convenient, valoren compartir algun benefici econòmic amb nosaltres, que ens ho traslladen. En cap moment es parla de quantitats. Han passat 2 mesos, i a hores d’ara no ens ha reportat ingressos econòmics. Açò ens serveix per agafar experiència i actuar de manera diferent”. 

Seguiment i valoració per part del president de l’estructura interna del club en quant als equips que la formen

D’altra banda, el president de l’Ontinyent 1931 CF va valorar positivament la situació tant del primer equip com del juvenil del club: “Al primer equip continuem amb la mateixa política des de la nostra creació, donant protagonisme a la gent local. Anem segons, i no oblidem que l’objectiu és la permanència. En cap moment s’ha pensat en reforçar l’equip, perquè pensem que seria llevar-li protagonisme a la gent que tenim actualment. La temporada és llarga. Si en algun moment de dificultat s’ha de fer un esforç, s’ho plantejaríem i ho faríem. Però, el que tenim clar és que no anem a fitxar per fitxar”. 

També es va destacar l’acord de filialitat per a la pròxima temporada. Juanma Bas explicava que per a la propera campanya, la idea és que el “CF Clariano i el Club Deportivo Esport Base Ontinyent siguen un únic club, i fruit d’aquesta unió es faja una estructura més forta en el futbol ontinyentí, i que tot repercutisca en jugadors per al primer equip. 

Assemblea extraordinària d’hivern

Per últim, es va celebrar l’assemblea extraordinària d’hivern, mitjançant la qual es va sotmetre a votació el nou Conveni de Filialitat amb el Club Deportivo Esport Base Ontinyent. Es va aprovar per unanimitat i, per tant, els dos clubs continuaran treballant en la mateixa línia per fer fort el futbol ontinyentí.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe