test
27.6 C
Albaida
Dilluns, juny 24, 2024
HomeVall d´AlbaidaBocairentBocairent presenta les millores de la plaça de bous

Bocairent presenta les millores de la plaça de bous

L’Ajuntament ha invertit 100.000 euros procedents de la Diputació i ha dut a terme 6 actuacions

El passat dissabte, 4 de març, Bocairent va presentar públicament les millores a la seua plaça de bous, construïda en 1843/44. Es tracta d’un total de 6 actuacions per valor de 100.000 euros procedents d’una subvenció atorgada per la Diputació de València a l’Ajuntament de Bocairent. Així, en els últims mesos de 2022, es va executar la renovació integral del ‘ruedo’, que inclou la tanca i l’arena; la consolidació estructural de la zona de torils; l’adaptació normativa del cable de seguretat de la grada; la reforma de l’accés de mobilitat reduïda i de la zona exterior; l’eliminació d’irregularitats en grada i llotja presidencial, i la redacció del projecte i apertura de porta per al futur centre d’interpretació.

L’acte de presentació va comptar amb les intervencions dels presidents tant de l’Associació Cultural Taurina, Nacho Cortés, com de la Peña Taurina Esplá, Juan Molina. Aquestes entitats són les encarregades, en companyia de l’Ajuntament, del manteniment de la plaça i portaven anys reivindicant la necessitat de dur a terme les actuacions. Igualment, va prendre la paraula M. Luz Pascual, regidora de Turisme, que va destacar el compromís de la Diputació de València per a finançar les millores.

L’alcalde va ser l’encarregat de tancar l’acte. Xavi Molina va destacar que “la llarga història de la plaça de bous de Bocairent s’havia construït sumant usos i que la clau de conservació per al present i el futur passa, precisament, per seguir sent un espai polivalent amb activitat continuada”. Amb aquesta finalitat era necessari realitzar un projecte que l’Ajuntament portava tota la legislatura treballant amb la Diputació i que, finalment, es va poder materialitzar en la segona meitat del 2022. A més, l’alcalde va agrair la dedicació de les empreses i els equips tècnics que han intervingut i va destacar l’objectiu de continuar posant en valor la plaça de bous i, en concret, la voluntat d’aconseguir el centre d’interpretació.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe