18.9 C
Albaida
Diumenge, maig 26, 2024
HomeVall d´AlbaidaAlbaidaAlejandro Quilis: "Aquesta alternança serà positiva per a Albaida perquè continuaran les...

Alejandro Quilis: “Aquesta alternança serà positiva per a Albaida perquè continuaran les mateixes polítiques”

Alejandro Quilis va ser investit com a alcalde d’Albaida el passat 17 de juny després d’anunciar-se un pacte in extremis amb el PSPV-PSOE. El líder de Compromís al municipi serà el primer edil durant els dos primers anys, i als posteriors l’Alcaldia serà per als socialistes, ara amb David Palací al capdavant.

Pregunta: Quina valoració fa dels resultats electorals, independentment dels pactes posteriors?

R: En les eleccions del 28 de maig, Compromís en vam perdre 3 regidors i quasi 500 vots. No era el resultat que esperàvem a Albaida, esperàvem mantindre almenys 5 regidors. Malauradament, ens vam quedar a vora 40 vots de mantindre els 5 regidors i, per tant, la valoració dels resultats electorals no és tot el positiva que esperàvem. Però, a pesar d’això, sí que hem aguantat l’Alcaldia i estem satisfets dels resultats electorals perquè, al cap i a la fi, ens permeten mantenir l’Alcaldia i les polítiques de progrés en el nostre poble.

P: Com valora el pacte amb el PSPV-PSOE?

Des de la nit electoral fins al 17 de juny, dia de la investidura, vam estar negociant diverses vegades amb el Partit Socialista. Vam fer diverses rondes de negociacions i, per moments, nosaltres vam inclús pensar que no anava a ser possible eixe pacte de progrés. L’acord d’investidura millor dit, que no pacte de progrés, perquè encara hi ha alguns serrells (flecos) per tancar. L’acord d’investidura el vam tancar pràcticament in extremis, i nosaltres el valorem molt positivament perquè al final les dues forces de progrés ens hem pogut entendre. Fem que en Albaida continuen les polítiques de progrés que portem desenvolupant des de fa 12 anys. Per tant, sí que valorem positivament l’acord final d’investidura amb el Partit Socialista perquè podrem continuar en la bona línia dels 12 anys de govern que portem a Albaida.

P: Quins son eixos projectes de progrés?

R: Principalment, durant aquesta legislatura 2023-2027 que estem encetant, ens volem basar en tres eixos. El primer és continuar amb la recuperació econòmica que, com bé sabeu, l’Ajuntament d’Albaida travessa una situació econòmica delicada encara. És millor que la de fa 12 anys, per tant, cal continuar en eixa recuperació econòmica. Un segon eix és la millora contínua dels serveis que es presten des de l’Ajuntament i també una millora continua del nostre poble. I, per últim, un tercer eix és millorar i avançar més cap a la participació ciutadana, perquè sabem que els ciutadans i ciutadanes tenen ganes de dir a l’Ajuntament què volen per a Albaida.

Dintre d’aquests 3 eixos, els projectes d’inversions més importants que tenim per aquesta legislatura són: En primer lloc, construir el centre de dia, una reivindicació des de fa més de 8 anys que portem junt amb la Generalitat Valenciana, i que, per fi, fa una setmana ens van concedir més d’un milió d’euros per fer-ho realitat. Un segon eix és acabar per fi amb els nostres centres que tenim en el Pla Edificant per tal que els nostres estudiants tinguen escoles dignes. El tercer eix més vertebrador és continuar apostant per una cultura transformadora a Albaida. Durant aquesta última legislatura, la cultura en Albaida ha incrementat de forma notable, però cal continuar desenvolupant-la, perquè Albaida sí que ha tingut eixa resposta cultural i ha respost molt bé quan hem decidit apostar pel nostre Palau com a emblema cultural i com a centre cultural de referència.

per moments, nosaltres vam inclús pensar que no anava a ser possible eixe pacte de progrés

P: També en el pacte amb els socialistes es repartiu l’Alcaldia, com penses que afectarà eixa alternança?

En aquest acord d’investidura vam acordar dos anys l’Alcaldia per a Compromís i dos anys per al Partit Socialista. És un fet inèdit en Albaida. Ja hi ha hagut altres governs de coalició: 1979-1983 i 2011-2015. Però, mai s’havien partit l’Alcaldia entre dos equips de govern. Açò que a Albaida és un fet estrany, a la resta de municipis és un fet normal. Hi ha municipis en els quals sempre hi ha hagut governs compartits i no hi ha hagut major transcendència. Jo no tinc una bola de futur per saber com anirà, però crec que aquesta alternança serà positiva per Albaida perquè continuaran les mateixes polítiques. Al cap i a la fi, les línies estratègiques seran les mateixes. Per tant, crec que el canvi d’Alcaldia no afectarà en res a la situació d’Albaida ni tampoc al seu govern.

P: La població d’Albaida du confiant molts anys en Compromís…

Sí, en 2011 nosaltres aconseguim 3 regidors i l’Alcaldia mitjançant un pacte de govern amb el PSPV i un grup d’independents. Després, durant 2 legislatures consecutives hem aconseguit majoria absoluta amb 7 regidors. Compromís, ací en Albaida, ha estat durant 12 anys la força capdavantera al nostre Ajuntament, i ara ho continuarem sent dos anys més. Per tant, entenem que la ciutadania ha respost molt bé a les polítiques que ha fet Compromís durant aquests anys.

Però, és innegable que hi ha un canvi de sentit polític i a Albaida també havia d’arribar. Ha arribat igual que en la majoria de pobles, amb una conversió més cap a la dreta. Però, nosaltres sí que valorem positivament la tasca que s’ha fet durant els 12 anys de govern i, sobretot, les dues majories absolutes que el poble d’Albaida va saber atorgar a Compromís i premiar la bona tasca que vam fer en aquell moment.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe