13.3 C
Albaida
Divendres, abril 26, 2024
HomeVall d´AlbaidaLlutxentEs compleixen 4 anys del catastròfic incendi de Llutxent

Es compleixen 4 anys del catastròfic incendi de Llutxent

El 6 d’agost de 2018 és una data que molts valldalbaidins recordaran. Aquell dia es va iniciar el fatídic incendi de Llutxent, que va afectar altres poblacions de la nostra comarca com Pinet o Quatretonda, o inclús altres com Gandia, Ador, Ròtova o Barx. Una catàstrofe que va calcinar 3.270 hectàrees, el que va significar l’incendi forestal més greu de la Comunitat Valenciana a l’última dècada.

La caiguda d’un llamp sobre un arbre, ajudat per les altes temperatures, va donar inici a un incendi que no es va extingir fins al 12 d’agost. Així, més de 2.500 persones van haver d’abandonar les seues cases a conseqüència de la tragèdia.

Segons un informe de la Fundació Centre d’Estudis Ambientals del Mediterrani (CEAM), Llutxent va ser el municipi amb més superfície forestal cremada (37,36%), seguit de Gandia (28,66%) i Pinet (25,48%).

Una repoblació que va per bon camí

Als anys posteriors a l’incendi s’han donat diverses ajudes i inversions de milions d’euros des de la Generalitat. En especial, la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica ha sigut la que ha invertit per repoblar tot el que s’havia perdut. Així, els objectius han sigut els d’evitar la pèrdua de sòl i prevenir accidents derivats de l’incendi.

Les últimes ajudes van arribar al passat mes de maig de 2022. La Conselleria d’Agricultura i Medi Ambient va presentar un suport de 930.000 euros per a la recuperació agroforestal que va provocar l’incendi. D’aquesta xifra, més de 45.000 euros van anar per a l’Ajuntament de Llutxent. A més, 24.000 van ser per al de Pinet i més de 3.500 per al de Quatretonda.

D’altra banda, també es va avançar una inversió directa de 290.000 euros. Aquesta té l’objectiu de construir un depòsit d’incendis, un viver forestal per a la repoblació i la reconstrucció d’un espai per a l’observació de la natura i interpretació del paisatge en la muntanya de Llutxent.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe