5.8 C
Albaida
Diumenge, gener 23, 2022
HomeLa VallEl Clúster tèxtil valencià duplica la producció de mascaretes per l'augment de...

El Clúster tèxtil valencià duplica la producció de mascaretes per l’augment de la demanda a aquesta onada

Actualment, es produeixen unes 600 mil mascaretes setmanalment tan sols a l’empresa ontinyentina Mila Rosa.

La sisena onada de contagis no ha produït un efecte tan sols en la sanitat, sinó que també ha donat lloc a l’increment de la producció de mascaretes a la Comunitat Valenciana i, en especial, a la Vall d’Albaida, on el tèxtil és fonamental. Algunes empreses de producció han hagut d’ampliar els seus torns, o s’han vist obligats a contractar gent nova per poder cobrir tota la demanda que els arriba.

Cada mes es produeixen aproximadament 20 milions de mascaretes al tèxtil valencià. Des del passat mes de novembre (quan va començar la sisena onada), la demanda d’aquest producte s’ha multiplicat per dos, el que ha obligat a duplicar també la producció per fer front a tanta demanda.

L’empresa ontinyentina Mila Rosa produeix unes 100 mil mascaretes FFP2 i altres 500 mil quirúrgiques a la setmana. Tanmateix, des de fa mesos, algunes empreses valencianes compren matèries primeres a fabricants espanyols, ja que aquestes ofereixen major qualitat i majors controls sanitaris. A més, les mascaretes fabricades al tèxtil valencià comparades amb les que s’importen des d’Àsia, a penes varien el seu preu.

Per aquesta raó, la patronal tèxtil demana més suport de les administracions perquè es canvie la llei de contractació pública i es compre la producció pròpia: “S’ha de defendre la indústria, a més de donar-li molt més valor a la societat, l’economia i la producció”, reclama Pepe Serna, president d’ATEVAL (Associació d’Empresaris del tèxtil de la Comunitat Valenciana), a À Punt.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

2,412FansLike
166FollowersFollow
303FollowersFollow
8SubscribersSubscribe