12.6 C
Albaida
Dissabte, abril 20, 2024
HomeVall d´AlbaidaBocairentXavi Molina: "A pesar de la prudència, és un motiu d'alegria compartida...

Xavi Molina: “A pesar de la prudència, és un motiu d’alegria compartida que la festa torne al carrer”

El passat dissabte es va aprovar a l’assemblea la celebració de les festes de Bocairent, en canvi, fins gener no es decidiran els detalls ni la forma en què se celebraran.

L’Associació de Festes de Moros i Cristians de Sant Blai va aprovar el passat dissabte 13 de novembre la celebració de les festes patronals de Bocairent. Aquest poble va ser un dels últims en celebrar la festa moro-cristiana amb normalitat abans de la pandèmia.

El pronunciament del ‘Festa Avant’ confirma que les festes tindran lloc, tot i que encara no se sap de què manera. “Al mes de gener se celebrarà una assemblea per concretar els formats, itineraris i ajustar les festes a les circumstàncies del moment”, afirma l’alcalde de Bocairent, Xavi Molina.

De moment, s’ha traçat un primer calendari amb els actes previs i els dels dies claus de les festes sobre el que es treballarà. “El primer acte seria el dia 8 de gener amb la presentació del cartell i del programa, i a partir d’ahí es farien els esdeveniments amb què Bocairent es prepara per a les festes. El dia 9 seria la publicació, el 15 el concert fester i el 16 La Capte“, aclareix l’alcalde del PSPV.

La ‘Nit de Caixes’, que és l’acte que marca l’inici de les festes patronals, serà el dia 4 de febrer. De moment, cal esperar al mes de gener per decidir el format amb el qual se celebraran les festes, ja que el recorregut de les desfilades podria canviar en cas que es necessitaren carrers més amples i amb més espai.

“Les festes patronals no són només la festa en si, sinó tot el que porta associat als avantpassats, la connexió amb la tradició i els elements que ens donen una personalitat com a poble. A pesar de la prudència, és un motiu d’alegria compartida que la festa torne al carrer“, conclou Xavi Molina.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe