11.4 C
Albaida
Dissabte, desembre 9, 2023
HomeCulturaVicent Bernabéu guanya el XIX Concurs de Música Festera "Francesc Cerdà"

Vicent Bernabéu guanya el XIX Concurs de Música Festera “Francesc Cerdà”

L’albaidí va ser el guanyador del concurs amb la peça “Mentor”

La XIX edició del Concurs de Música Festera “Francesc Cerdà” s’ha celebrat aquest 2023 com es celebra habitualment pel programa de celebracions del Mig Any Fester. Va estar organitzat per la regidora de festes de l’Ajuntament de l’Olleria amb la col.laboració de la Junta Central de Festes de Moros i Cristians i la participació sota la batuda de Ramón García i Soler de la Societat Escola Musical Santa Cecília de l’Olleria.

Aquesta edició es va realitzar al Teatre Goya, on l’albaidí Vicent Bernabéu va rebre el 1r premi del XIX Concurs de Música Festera “Francesc Cerdà” de l’Olleria amb la seua peça “Mentor”.

Els participants al concurs podien presentar totes aquelles obres que desitJaven, però complint els requisits: ser l’autor o autoria orginal de l’obra, ser inèdita o que no s’haguera interpretat abans i amb una duració de màxim sis minuts.

En aquesta edició es va comptar amb tres jurats: Rafael Mullor, Angela Gómez i Enrique Alboch. Els quals triaren dintre de les propostes ppresentades. Amb la modalitat del pasdoble, Vicent Bernabéu Iniesta va guanyar la XIX edició del Concurs de Música Festera “Francesc Cerdà”. Va ser el guanyador amb l´obra “Mentor” dedicada a son pare, Emilio, “El Blanco”. Així la peça va ser premiada pel jurat amb 2000 euros. Les altres dos obres finalistes foren: “Mart” de Roman García i “Sotaia” de Rubén Penadés. El premi del públic va ser per a “L´Abanderat” de Azael Tormo.

Vicent Bernabéu (primer premi del jurat)

Roman Carcia (finalista)
Rubén Penadés (finalista)
Azael Tormo (Premi del públic)

Amb les paraules de Ramón Vidal, l’alcalde de l’Olleria, l’Ajuntament expressava el seu suport a aquesta nova edició del concurs:

“La música festera i sobretot la nostra, la de moros i cristians, és l´essencia de les nostres festes, de la nostra identitat i cultura com a poble. Per tant, hi ha que estimar-la, promocionar-la i disfrutar-la amb els cinc sentits”.

Finalment, les obres premiades s´exposaran en el vesttíbul del Teatre Goya del 2 al 6 de març per a tots els públics.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe