13.5 C
Albaida
Dilluns, novembre 28, 2022
HomeEducacióUn ontinyentí entre els guanyadors del Challenge de la UPV per al...

Un ontinyentí entre els guanyadors del Challenge de la UPV per al desenvolupament de ciutats intel·ligents

El Campus d’Alcoi de la UPV ha premiat als millors alumnes emprenedors en l’àmbit de les Smart Cities, entre els quals es troba l’ontinyentí Carlos Aliaga

El Campus d’Alcoi de la UPV (Universitat Politècnica de València) ha acollit la 3a edició del Challenge IDEAS UPV Campus Smart City. A l’acte s’han entregat 3 premis a les millors solucions a reptes que impulsen el desenvolupament d’Smart Cities (ciutats intel·ligents). Un dels guanyadors ha sigut Carlos Aliaga, qui ha estat premiat pel seu projecte SmarTrash.

Junt amb el seu company Kilian Silero, l’ontinyentí ha ideat un sistema que combina la tecnologia i els sensors en els contenidors de recollida de fem. Amb aquest projecte s’idea un sistema amb el qual s’obté informació de com de ple es troba un contenidor en temps reial. A més, també s’habiliten altres funcionalitats com el canvi de rutes de la recollida de fem, per fer aquest sistema molt més eficient.

El concurs, integrat en el 30 aniversari d’IDEAS UPV, ha tingut la presentació de 10 projectes. Així, la finalitat d’aquest és donar suport a l’atracció i el desenvolupament del talent emprenedor en la Universitat. Tot això, mitjançant la promoció i la consolidació de l’ecosistema emprenedor per ajudar al naixement de noves solucions a reptes que impulsen el desenvolupament de les Smart Cities.

A banda del projecte de Carlos Aliaga, s’han premiat altres dos. Un d’ells ha sigut per a l’equip GAM(B)AS, format per Arnau García Cucó, Daniel Oliver Belando i Andreu Simó Vidal. L’altre guardó ha sigut per a Tupper Go, i els seus integrants Reyes Camarasa Iborra, Ariadna Sánchez Gisbert i Àngeles Vendrell Calatayud.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe