15.9 C
Albaida
Dimecres, abril 17, 2024
HomeCulturaSolistes i directors internacionals en la programació de l'Orquestra Caixa Ontinyent per...

Solistes i directors internacionals en la programació de l’Orquestra Caixa Ontinyent per a la temporada del seu 20é aniversari

‘Música per a l’escena’, ‘Nino Bravo Simfònic’, ’20 anys d’Orquestra Simfònica a Ontinyent’ i ‘Beethoven’ seran els espectacles que s’oferiran durant l’any

Arranca un any molt especial per l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent. Aquest 2023, la formació musical celebrarà el seu 20é aniversari amb 4 concerts que comptaran amb la presència de solistes i directors internacionals de renom. ‘Música per a l’escena’, ‘Nino Bravo Simfònic’, ’20 anys d’Orquestra Simfònica a Ontinyent’ i ‘Beethoven’ seran els espectacles que s’oferiran durant l’any.

“Des de l’Ajuntament d’Ontinyent i la regidoria de Cultura continuem recolzant aquest projecte formatiu amb una subvenció que enguany serà de 13 mil euros, i que ajudarà a sufragar els costos de poder tindre en la ciutat solistes internacionals i músics que continuen la seua formació”, ha explicat el regidor de Cultura Àlex Borrell.

A més, l’aportació de Caixa Ontinyent ha augmentat aquest any, i serà de 20 mil euros. José Pla, president de l’entitat, ha recalcat que dins de l’obra social hi ha dos col·lectius que estan prestant molta atenció: els majors i els joves. “En la part dels joves, aquest projecte ens agrada molt perquè no sols suposa formació, sinó també aprendre una sèrie de valors, treball en equip i superació, que ens motiva a continuar recolzant-lo”, ha afegit Pla.

L’any 2000 es va crear l’Associació Cultural Tot per la Música, on es van impulsar les dues agrupacions que hui en dia són la Banda Simfònica i l’Orquestra Simfònica Caixa Ontinyent. Al 2003 va ser el primer concert de músics estudiants de corda. Amb el pas dels anys aquesta ha anat evolucionant. Per exemple, en 2008 gràcies a l’empresa Atrium es va convertir en Orquestra Simfònica, i en 2015 es va adherir Caixa Ontinyent.

Pel que fa als preus, l’entrada per a cada concert tindrà un cost de 13 euros. A més, qui vulga acudir als 4 concerts podrà adquirir un abonament general per 54 euros. D’altra banda, per als joves hi haurà un abonament especial de 24 euros per a tots els concerts, i una entrada jove a 7 euros.

Un total de 4 concerts de qualitat amb temàtiques variades i músics de prestigi

El gerent d’Ad Libitum, Lluís Muñoz ha explicat la programació per a aquest 2023. ‘Música per a l’escena’ obrirà l’11 de març aquest cicle de concerts amb música que es puga representar en una escena com l’òpera, els musicals o les bandes sonores. El director serà Enrique Parreño, qui ha obtingut diversos premis a nivell internacional i és director del Conservatori d’Alacuàs.

El segon concert ‘Nino Bravo Simfònic’ estarà dedicat al 50 aniversari de la mort del cantant d‘Aielo de Malferit. Estarà dirigit per Saül Gómez i serà el 17 de juny. A més, comptarà amb solistes com Francesca Calero (soprano), Rebeca Cardiel (mezzosoprano), Julio Morales (tenor), José Julián Frontal (baríton) o Brais G. Maceiras (pianista).

Com no, havia d’haver-hi un concert dedicat a l’aniversari de la formació musical. Així, el 20 d’octubre se celebrarà l’espectacle ’20 anys d’Orquestra Simfònica a Ontinyent’. Vicent Pelechano serà el director, i acudiran solistes com Lluís González (trompeta), David Llàcer (tuba), David Apellaniz (violoncel), Enrique Palomares (violí), David Fons (viola), Magdalena Martínez (flauta), Rubén Parejo (guitarra) o Roberto Turlo (oboè).

Per últim, el cicle es tancarà el 23 de desembre amb un concert dedicat a Beethoven sota la direcció de Xavier Gagnepain. Però, el més curiós serà la interpretació de la solista d’Otos Deva Mira, una jove de 14 anys que és un prodigi al piano.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe