23.5 C
Albaida
Divendres, juny 14, 2024
HomeVall d´AlbaidaOntinyentSatisfacció i preocupació entre els grups politics d'Ontinyent pels resultats en les...

Satisfacció i preocupació entre els grups politics d’Ontinyent pels resultats en les eleccions europees

Les eleccions europees del cap de setmana ha deixat satisfets a tots els grups polítics amb representació al consistori ontinyentí que concorrien a estos comicis. Tots han valorat positivament els resultats, però no han faltat les crítiques a les polítiques de Sánchez i als pactes de diputació d’Ens Uneix amb l’extrema dreta. L’augment de vots del vessant més conservador de la dreta, preocupa molt als partits progressistes. Ara la Vall ha parlat amb els portaveus polítics de l’Ajuntament d’Ontinyent els partits dels quals han participat en els sufragis europeus.

Nicolau Calabuig (Compromís per Ontinyent)

La ciutadania ha votat de manera molt majoritària i plural en clau progressista, ja que la suma dels vots del PSOE, Compromís-Sumar i Podem (7.438 sufragis) supera a la de les opcions de la dreta i l’extrema dreta representades pel PP, Vox i Se Acabó la Fiesta (6.818 vots). Aquest resultat reforça el que ja va ocórrer en les eleccions autonòmiques i en les eleccions generals, i és que la majoria de la ciutadania d’Ontinyent aposta per governs d’esquerres i amb una presència forta del valencianisme polític. Aquest és un missatge de la ciutadania que ningú hauria de passar per alt, sobretot aquells que utilitzen els vots d’una part de l’electorat progressista d’Ontinyent per a després ‘casar-se per diners’ amb la dreta extrema i l’extrema dreta en la Diputació de València, i justificar les polítiques antisocials i antivalencianes del govern de Mazón a la Generalitat Valenciana”.

José Antonio Martínez (PSOE Ontinyent)

Estem molt satisfets i molt contents pel suport majoritari al PSOE D’Ontinyent. I ho diem perquè en dues eleccions consecutives, en les generals de fa un any i les europees d’ara al veïnat d’Ontinyent se li ha preguntat sobre la visió per a la seua vida i han marcat aquestes sigles, les del PSOE. Això significa un reconeixement a la tasca que ha fet el PSOE d’Ontinyent a escala local. Per altra banda, estem preocupats per l’augment de la ultradreta perquè això pot portar polítiques molt perilloses. En definitiva i, al cap i a la fi, el poble ha votat progressista, i per això ha votat PSOE.

Rafael Soriano (Partit Popular Ontinyent)

Estem molt orgullosos i molt contents d’eixos 4.690 vots que vam tindre este diumenge. Hem passat d’un 15,63% de l’any 2019 al 31,20 al 2024. Hem crescut en 1.816 vots. A més, és el partit que més ha crescut en el poble i hem tingut el millor percentatge en quant a resultat de la darrera dècada. El partit torna a créixer a poc a poc, està consolidant-se i és el millor que pot passar de cara a una futura victòria. També és una demostració que les coses estan fent-se bé, els regidors i jo estem treballant de valent, així com l’equip que tenim darrere i això també va sumant. També és la nostra resposta, la d’Ontinyent, a la política de Sánchez, per unes polítiques insofribles i la gent es troba ja molt farta. El Partit Popular també davant els partits que s’anomenen municipalistes, com. Ens uneix, estem demostrant que ens preocupa molt Ontinyent i també la Comunitat Valenciana, a Espanya i tot el que passa a Europa. Nosaltres ho valorem igual que la gent.

Andrés Navalón (VOX Ontinyent)

Cal destacar l’increment de vots que ha tingut Vox, passant dels quasi 1.000 vots de 2019 a 1.375 d’aquest diumenge, amb un 5,42% al 9,08% d’aquest diumenge. Voldria destacar també l’augment del Partit Popular i l’estancament de vots del PSOE, amb 1000 vots menys. Tampoc s’ha d’oblidar l’alta abstenció, un 43, 82%, trobe que ha estat motivada perquè les eleccions eren en solitari, és a dir, no es pot comparar amb les 2019 perquè en aquell moment van concorre amb les eleccions autonòmiques, per tant, no és comparable. En conclusió, a Ontinyent pugen els partits conservadors de la dreta i l’esquerra es manté en el lloc, almenys en el percentatge.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe