22.9 C
Albaida
Dimarts, maig 28, 2024
HomeFestesSalem dona l’inici a les seues Festes Patronals

Salem dona l’inici a les seues Festes Patronals

Després de celebrar les seues Festes de Moros i Cristians el passat mes de juliol, el calendari torna a marcar una data assenyalada a Salem. Com cada segon cap de setmana de setembre, la localitat dona inici a les seues Festes Patronals en honor a Sant Miquel, Sant Roc, La Divina Aurora i el Crist de la Pau.

Uns dies que arriben carregats d’il·lusió i activitats per a tots els veïns i veïnes de Salem. Aquesta vesprada comencen els actes amb una cercavila de fanalets amb xirimiters i xirimiteres, gegants i cabuts. A les 23:00 hores de la nit es farà la visita al Crist de la Pau i en finalitzar hi haurà espectacle musical amb un tribut a Raffaella Carrá.

Festa del Santíssim Crist de la Pau

Demà se celebra el dia en honor al Santíssim Crist de la Pau. El dia començarà amb una despertada i la missa pels difunts. A les 12:00 hores serà la solemne eucaristia i en finalitzar aquesta, es tirarà una traca i es repartirà el Pa Beneït. A les 18:00 hores de la vesprada hi haurà un espectacle d’animació on l’Ajuntament de Salem convida als xiquets i xiquetes, i a tota la gent del poble perquè acudisquen disfressats.  A les 20:30 hores es farà la tradicional processó, i a la nit uns correfocs.

Festa del Miracle de Sant Miquel

El diumenge continuen els actes amb la celebració en honor al Miracle de Sant Miquel. A les 8:00 hores del matí serà la despertada i seguidament es farà la missa pels difunts. A les 12:00 hores serà la solemne eucaristia i en finalitzar aquesta, es tirarà una traca i es repartirà el Pa Beneït. A la vesprada, els més menuts podran gaudir de l’espectacle infantil: “Arriben els Pirates!”. A les 20:30 hores es farà la tradicional processó.

Festa de Sant Roc

El dilluns tindrà lloc la festa en honor a Sant Roc. A les 8:00 hores del matí serà la despertada. A les 12:00 hores serà la solemne eucaristia i en finalitzar aquesta, es tirarà una traca i es repartirà el Pa Beneït. A la vesprada, es faran jocs infantils. A les 20:30 hores es farà la tradicional processó.

Dia del Miracle de Sant Miquel

El dimarts de vesprada, a les 18:00 hores, es farà la cercavila de dolçaina i tabal per tot el poble anunciant el Miracle, tal com quedà escrit en els arxius parroquials que es feren el 13 de setembre de 1964. Seguidament, a les 19:00 hores se celebrarà la solemne Eucaristia en honor a Sant Miquel Arcàngel en Acció de Gràcies pel seu miracle.

Per finalitzar uns dies replets de festes i activitats, el diumenge 18 de setembre serà l’esmorzar popular per a tot el poble a la Font d’Elca. A les 11:00 hores hi haurà un parc infantil.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe