17.8 C
Albaida
Diumenge, maig 26, 2024
HomeLa VallS'acaba la disputa entre l'Ajuntament d'Ontinyent i la Mancomunitat sobre el pagament...

S’acaba la disputa entre l’Ajuntament d’Ontinyent i la Mancomunitat sobre el pagament dels serveis addicionals del fem

El consistori ontinyentí haurà de pagar el servei extra per ordre del Tribunal Suprem

La pretensió del govern d’Ens Uneix a Ontinyent d’evitar l’abonament del servei extra de recollida selectiva de fem a la Mancomunitat de municipis de la Vall d’Albaida finalitzava el passat 6 de març al Tribunal Suprem. La secció primera de la sala contenciosa administrativa dictava una providència que inadmetia el recurs de cassació de l’Ajuntament d’Ontinyent i li imposava el pagament de 1.000 euros pels costs processals, a més dels impagaments a l’ens comarcal i els interessos corresponents per la demora. 

D’aquesta forma, queda refermada la sentència del Tribunal Suprem de la Comunitat Valenciana del 25 d’octubre del 2022 que estimava la versió de la Mancomunitat en la reclamació econòmica a l’Ajuntament d’Ontinyent “per un servei efectivament prestat i que el govern de Rodríguez no volia abonar en detriment de la resta de municipis de la comarca”, segons fonts socialistes. En aquesta ocasió, el consistori ja va estar condemnat a sufragar altres 1.200 euros pel procés. 

“La insolidaritat de l’equip de Rodríguez amb la resta de la comarca li eixirà cara al veïnat d’Ontinyent amb el pagament del servei sumat als interessos de demora i els costs processals”, pensen els socialistes. Així mateix, el PSPV referma la seua vocació ‘comarcalista’, “una etiqueta que s’atorgava anteriorment Ens Uneix, però que no han exercit en cap moment i han abandonat definitivament després de la seua aproximació al PP”. 

La formació socialista recolza “amb orgull” la presidència de Vicent Gomar dedicada a “treballar intensament per a tots i cadascun dels habitants de la Vall d’Albaida sense cap distinció, com corroboren les interlocutòries judicials”. És més, el partit considera encertada l’oposició “als tractes de favor” que volia Ens Uneix des de l’Ajuntament d’Ontinyent encara que comporte ara suportar “les crítiques  malintencionades de Natalia Enguix en el plenari passat de la Mancomunitat”. Per això, el PSPV-PSOE encoratja el nou president de l’entitat, Ismael Sanvíctor, del PP,  “a seguir aquesta línia de defensa dels interessos de tots els municipis, especialment dels més menuts, i no sumir-se a cap tipus de pressió”.

Resposta de Sayo Gandia, regidora de Sostenibilitat de l’Ajuntament d’Ontinyent 

“És molt trist que els socialistes de la Vall d’Albaida s’alegren de què Ontinyent haja de pagar per la mala gestió i falta de paraula del seu exregidor socialista Jaime Peris, vicepresident de la mancomunitat en el moment en que va sorigir esta problematica, que a mes és ara el Secretari Comarcal dels socialistes.

Cal explicar a la ciutadania el que diu la sentència, ja que Ontinyent no es va negar en cap moment a pagar un servei de recollida de residus que prestava la Mancomunitat, sino que demanavem que al cost del servei se li restara els diners que la Mancomunitat ingresava d’Ecoemebes gràcies a l’esforç en reciclatge dels veïns i veïnes d’Ontinyent. Els serveis juridics municipals indiquen que la sentència entra en la forma però no en el fons, ja que no han tingut en compte esta petició.

És cert que aquesta decisió del tribunal no ens ha estat favorable, pero en canvi la nostra decisió paralel·la a esta reclamació, que va ser que la Mancomunitat deixara de rebre els ingresos d’Ecoembes, i que estos anaren directament a l’Ajuntament d’Ontinyent sense intermediaris, ha quedat demostrat que va estar encertada, ja que hem passat de rebre una mitjana de 160.000 euros per ingresos ‘Ecoembes a 200.000 euros de mitjana anual. A més, la qualitat dels serveis ha millorat gràcies precisament a esos ingresos.

El Govern d’Ontinyent defensa i defensarà els interessos del veïnat ontinyentí fins les últimes consequències. L’esforc de la nostra gent esta per damunt dels interessos polítics dels socialistes d’Ontinyent i de la comarca. Ontinyent forma part de la Mancomunitat i ha de ser tractada com part d’eixa entitat que és, la Mancomunitat ha de tractar i defensar a Ontinyent de la mateixa manera que defen a la resta de pobles”.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe