6.2 C
Albaida
Dilluns, febrer 6, 2023
HomeVall d´AlbaidaBocairentRamón Francés sobre el possible canvi de format de La Nostra Copa:...

Ramón Francés sobre el possible canvi de format de La Nostra Copa: “Dona un poc més de categoria i prestigi”

El president del CE Bocairent i nou assembleista de la FFCV valora la situació dels clubs de la Vall, el futur del nostre futbol i el projecte il·lusionant del seu equip

Ramón Francés és el president del CE Bocairent. A més, des de fa escasses setmanes és assembleista de la Federació de Futbol de la Comunitat Valenciana (FFCV), un càrrec que segons ens assegura serà molt beneficiós tant per al seu club com per a tots els equips de la Vall d’Albaida. A més, ens desvela els punts més importants del projecte del conjunt bocairentí de cara a la pròxima temporada amb una renovació clau i el nou entrenador.

Pregunta: Per què ha decidit entrar a formar part de la Federació com a assembleista?

Resposta: M’uneix una molta bona relació de fa ja temps en el recentment reelegit president, Don Salvador Gomar. Ha vingut ja a dos partits de La Nostra Copa, que això crec que un president en pocs llocs ha passat. Aleshores, em va proposar que si aniria a la Federació, i vam estar parlant. Van ser les votacions i vaig votar a favor d’ell, i em va proposar ser assembleista. Li vaig preguntar de què es tractava, i era compatible en el meu treball. Per suposat, li vaig dir que sí sense cap dubte, per què és una cosa molt bona per a mi i, principalment, per al CE Bocairent, per a l’afició i per a tots els clubs de la Vall d’Albaida.

P: És l’únic representant en el Futbol 11 de la Vall d’Albaida, quina pensa que és la situació del futbol en la comarca?

R: Jo vull millorar la direcció, les inquietuds dels equips, però, sobretot, de la Vall. Jo no soles vull el millor per al Bocairent, sinó per a tots. Com millor rendiment tinguen i millor funcionen més satisfacció tindré. Crec que la situació és prou bona, però això és molt relatiu perquè cada club té una manera de dirigir i d’organitzar-se. Açò el que es tracta és d’ajudar davant possibles incidències, adversitats o inclús propostes. Per exemple, ara que volen canviar el format de La Nostra Copa. Això es proposa a la Federació i en l’assemblea es debatix, i d’ahí es trauen conclusions que poden ser favorables o no. La situació dels clubs de la Vall, la valoraria com un notable alt, i algun club sobre salient.

P: Què ens pot comentar sobre el canvi que s’està plantejant a La Nostra Copa?

R: La Nostra Copa es feia a una única eliminatòria, sempre en el camp de l’equip d’inferior categoria o el que pitjor ha quedat en la classificació. Quin és el problema? Si continuem en eixa dinàmica de proximitat geogràfica cada any anem a enfrontar-se sempre contra els mateixos. Es vol fer una espècie de grups, de 3 o 4 equips, i el que guanye és el que passa a les següents eliminatòries que ja serien a partit únic. És una manera d’ampliar eixe grup i dona un poc més de categoria i de prestigi.

“Jo vull millorar la direcció, les inquietuds dels equips, però, sobretot, de la ValL”

P: Aquest canvi que s’està plantejant serà per a aquesta temporada o per a més avant?

R: Volien fer-lo per a enguany. Encara no se sap si es farà o no perquè el president, Salvador Gomar, ha sigut reelegit fa pocs dies en el seu càrrec. Aleshores, depén de si dona temps o no, però crec que sí perquè Salvador és una persona que viu molt el futbol, molt lluitadora i que té les coses molt clares. Ho ha fet molt bé i crec que ho farà millor encara.

P: Els últims anys s’ha reestructurat el futbol regional pel tema de la COVID-19, com ho ha viscut des de dins?

R: Hi ha hagut problemes, tots els equips hem sofrit un poquet massa perquè les expectatives posades per a eixa temporada no s’han complit, per què no s’ha entrenat com es podia entrenar, hi havia jugadors en covid que no podies contar en ells… Ha sigut molt problemàtic per a tots. Però, dins de la problemàtica de la covid els equips de la Vall d’Albaida han sobreviscut molt bé.

P: Ara, el play-off de Preferent a Tercera també es canviarà el format i serà d’anada i tornada, no?

R: Crec que va a haver molt de canvi, perquè no és just el que ha passat aquesta temporada passada, no és bonic. Hi ha equips que per un punt no han quedat campions i almenys haurien de tenir l’al·licient d’estar lluitant per la promoció en febrer. Eixa fase de promoció, a més de ser molt bonica, econòmicament és un suport molt gran per a tots els equips modestos, és fonamental.

Nosaltres, un club com el Bocairent, soles en La Nostra Copa, el dia de l’Agullent estava el camp ple, va vindre el Ciudad Alcoy i el camp a arrebossar, va vindre el Deportivo Ontinyent i això va ser impressionant l’ambient que hi havia eixe dia. Damunt guanyar-li, nosaltres no ens ho creiem, la gent estava eufòrica. Sent prou barates les entrades fas una bona taquilla perquè tota pedra fa paret.

Vam entrevistar a Ramón Francés al partit de La Nostra Copa entre el CE Bocairent i l’Ontinyent 1931

P: Com es presenta la temporada del Bocairent?

R: Enguany tenim molta il·lusió perquè estem preparant un nou projecte. Hem canviat d’entrenador perquè Isidro Borderia, que estic molt agraït per tot el que ha fet pel Bocairent, per motius laborals ja no podia entrenar. Vam parlar en Àngel Garcia “Xapa”, que en un principi volia deixar-se el futbol perquè volia dedicar-se al tema d’entrenador. Ja ha estat entrenant a equips inferiors de l’Elx, i du dos anys en nosaltres com a coordinador de tota l’escola. És una persona molt volguda en Bocairent i Àngel ens va a donar una dinàmica espectacular.

A més, ja tenim algun contacte per reforçar l’equip. Hem aconseguit que el màxim golejador de la Segona Regional, Javi Romero, que el tenim ací en Bocairent, s’ha compromés i es queda. Han vingut equips de major categoria a endur-se’l a ell i a David Molina. Però, els dos han dit que es queden perquè han vist que hi ha un projecte molt interessant. No vaig a dir que anem a pujar a 1a Regional, no puc dir-ho mai. Però, sí que anem a intentar-ho, anem a estar ahí dalt tot el que puguem. Si ens dona perfecte, i si no ja ho intentarem altre any. La nostra base és comptar en el màxim nombre de jugadors del poble. Pràcticament, el 90% són jugadors del poble, en tenim 2-3 de fora i la resta del poble. Anem a continuar en eixa dinàmica.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe