Pot visitar-se a la localitat valldalbaidina fins al 6 de novembre. En ella podrem descobrir la vida de les societats del passat i la seua relació amb els productes de la mar.
La sala d’exposicions de l’Ajuntament del Ràfol de Salem acull l’exposició “La prehistòria i la mar” fins al 6 de novembre i en ella podrem veure la gran varietat d’usos que les societats del passat van donar als productes de mar.
L’exposició itinerant prové del Museu de Prehistòria de València (Mupreva) i consta de més d’un centenar de peces que són rèpliques d’exemplars (escopinyes, petxelines o caragols punxosos, orades, rajades, llises i corbines) trobats en jaciments valencians, els originals dels quals es conserven en el museu de la Diputació, amb una cronologia que va dels 30.000 als 3.000 anys.
Les petxines, per exemple, s’aprofitaven per a la decoració ceràmica, com ara en recipients, o com a allisadors i raspadors; també es confeccionaven culleres, cullerots, agulles i instruments musicals (trompes).

Els grans ossos de cetacis (costella i vèrtebres) es van utilitzar com a taules de treball o encluses. També es fabricaven adorns personals mitjançant tres processos complets de fabricació: perles discoidals, penjolls o botons arciformes i penjolls ovals; molts d’ells amb un valor simbòlic, associat al món funerari.
També s’han descobert casos excepcionals, com la presència d’un dofí mular depositat en un enterrament de caràcter secundari situat en una fossa al costat de la desembocadura del Serpis. Aquest acte és considerat un fet únic i extraordinari, ja que mai s’havia trobat un cetaci en un context funerari.