10.4 C
Albaida
Dissabte, abril 20, 2024
HomeVall d´AlbaidaOntinyentRafa Soriano: "Si accedim a l'alcaldia crearem una regidoria exclusiva per al...

Rafa Soriano: “Si accedim a l’alcaldia crearem una regidoria exclusiva per al centre històric d’Ontinyent”

El candidat del Partit Popular ha denunciat la situació que viu el centre històric de la capital valldalbaidina i ha proposat mesures per solucionar aquest problema

El candidat del Partit Popular a l’alcaldia d’Ontinyent, Rafa Soriano, ha comunicat la seua preocupació per la situació que viu el centre històric de la capital de la Vall d’Albaida aquest matí en roda de premsa. “Si accedim a l’alcaldia d’Ontinyent crearem la regidoria exclusiva per al centre històric d’Ontinyent. Pensem que aquesta zona no se li pot dedicar un temps parcial, sinó un temps complet”, ha assenyalat el candidat popular.

La finalitat de crear aquesta regidoria és la de “revitalitzar el centre des de la participació i opinió ciutadana, que és fonamental, fins a la de tècnics especialistes, agents socials i el mateix Ajuntament”, ha explicat Soriano.

Els populars pensen que el centre històric de la capital de la Vall d’Albaida es troba “oblidat i abandonat” i que hi ha “problemes històrics sense resoldre”. Algunes de les problemàtiques que s’han plantejat són la falta de fibra òptica o la dificultat per accedir a la zona d’una manera còmoda. Per això, el candidat pensa que es necessiten “pàrquings i que la seguretat al centre siga com la de qualsevol altre barri”.

El centre històric és una zona poc habitada i amb molt poca activitat comercial. Per combatre aquest assumpte, el Partit Popular d’Ontinyent proposa modificar l’Ordenança Municipal per incentivar l’obertura de negocis, estudiar incentius fiscals per instal·lar comerços i negocis a la zona del centre històric, Poble Nou i la Vila.

Altra de les propostes és la d’incrementar les subvencions municipals per a la rehabilitació de façanes i cobertes, a més de donar ajudes a locals i vivendes. “També proposem la bonificació del 50% de l’impost d’ocupació de via pública per a terrasses i operadors“, ha explicat Rafa Soriano.

El candidat popular també pensa que “cap corporació municipal ha sabut prendre cartes en l’assumpte seriosament. Per això, proposem un paquet de mesures coherents, factibles, provades amb èxit en altres centres històrics que han tingut els mateixos problemes i que al final ho han solucionat”. Alguns exemples d’aquests són els de Cocentaina o Alacant.

D’altra banda, Soriano ha denunciat “les traves administratives i burocràtiques a l’hora d’obrir un negoci o reformar un habitatge. El veïnat es queixa molt de la lentitud de l’Ajuntament. Per a qualsevol llicència això endarrereix tot”.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe