19.6 C
Albaida
Dilluns, març 27, 2023
HomeEconomiaRafa Lurbe reelegit president de la patronal del tèxtil comarcal ATEVAL

Rafa Lurbe reelegit president de la patronal del tèxtil comarcal ATEVAL

Rafa Lurbe, gerent de MLS Tèxtils 1992 S.L. i responsable de producte de la marca esportiva de fabricació pròpia, Lurbel, ha estat reelegit com a president de l´Associació d´Empresaris Tèxtils de la Vall d´Albaida. La Junta General de l’entitat, reunida aquest matí, ha ratificat el càrrec per quatre anys més, juntament amb el seu mateix comitè executiu, al qual ara s’han sumat quatre nous membres. A més, com a vicepresidents han accedit al càrrec els empresaris, Samuel Gramaje de Tèxtils Mora, S.A.L. i Fernando Campos de l’empresa Campos Montaverner, S.L. L’elecció ha tingut lloc en el transcurs d’un acte en el qual, a més, s’han aprovat els comptes i s’han presentat els pressupostos anuals de l’associació. Davant l’escenari de crisi continuada en què viu el sector, Lurbe apunta com a línies prioritàries de treball de l’entitat, ajudar les seves empreses en temes de reactivació, reorientació i cooperació.

Després de ser reelegit, Rafa Lurbe ha afirmat que se sent “motivat per començar una nova etapa i afrontar junts els reptes que tenim davant les empreses del sector tèxtil d’aquesta comarca”. Una nova etapa en què, igual que en la seva presidència anterior, afirma que “els empresaris continuaran sent l’eix principal i la nostra raó de ser”.

En la seva intervenció, el president d’ATEVAL Vall d’Albaida, ha fet balanç dels principals reptes a què s’ha hagut d’enfrontar el sector aquests darrers anys i aquelles àrees en què ha treballat l’associació, entre elles l’atracció, captació i retenció del talent a les empreses.

Així mateix, ha assenyalat que una de les seves prioritats ha estat obrir l’associació a les empreses, per intentar estar tan a prop com sigui possible de l’empresariat. A més, s’ha treballat per aconseguir uns pressupostos més sostenibles d’ingressos, costos i inversions, amb els quals s’ha assolit una estabilitat econòmica i poder reduir quotes dels associats, gairebé en un 15%, aproximadament.

Pel que fa als reptes que planteja el futur, davant d’un escenari complex de crisi continuada, proposa com a línies prioritàries d’actuació, ajudar les empreses del sector en matèria de reactivació, reorientació i cooperació.

Tot i això, ha recordat que la indústria tèxtil segueix sent un referent a la nostra comarca com ho avalen les dades del passat exercici, amb un total de 317 empreses, 4.608 treballadors i 855 milions d’euros de xifra de negoci.

És per això, que ha volgut animar els empresaris, encoratjant-los a “resistir, sobreviure i adaptar-se a les circumstàncies per sortir més reforçats i renéixer de les adversitats, que no són poques, però estic segur que amb l’experiència que tenim al sector, sortirem més forts i competitius”.

D’altra banda, quant a projectes i accions previstes per als propers quatre anys, ha marcat quatre línies de treball per ajudar les empreses:

– Potenciar amb més recursos àrees com la comunicació, comerç en línia, màrqueting i xarxes socials.

– Focalitzar recursos en accions dirigides a la sostenibilitat, l’eco disseny, l’autoconsum, els materials reciclats, RSC…

– Ajudar i assessorar les empreses en aspectes legals i importants com les successions, pactes de socis, protocols familiars o relacions jurídiques amb clients i proveïdors, entre d’altres.

– Treballar i col·laborar amb experts per reforçar la jurisdicció en temes de ciber seguretat, protecció de dades, cookies, …

Amb tot, ha manifestat la seva voluntat de posar-se a disposició i servei dels empresaris per “escoltar les vostres opinions, veure la vostra visió de futur i conèixer les vostres inquietuds”.

Finalment, Rafa Lurbe ha volgut agrair la confiança dipositada en la seva persona de tots els membres del comitè “que m’han donat suport al llarg d’aquest temps i seguiran al meu costat els propers quatre anys”. D’altra banda, ha tingut paraules per a l’equip humà que forma part d’ATEVAL Vall d’Albaida ja que “gràcies a la seua feina ha estat possible arribar a assolir els objectius previstos i estic segur que ens permetrà dur a terme el nostre projecte de futur ”.

Després del seu discurs, el president d’ATEVAL, José Vicente Serna, li ha lliurat una placa en reconeixement a la seva tasca i ha volgut tenir paraules d’agraïment i suport “per les accions realitzades des de la junta Vall d’Albaida de representació, lobby i defensa dels interessos del sector de la comarca, en temps tan necessaris de cooperació com els que estem vivint”.

L´acte ha comptat amb la presència d´empresaris i autoritats locals i del sector, com l´alcalde d´Albaida, Josep Antoni Albert i Quilis i alcalde d´Ontinyent, Jorge Rodríguez, qui ha tancat l´acte felicitant Rafa Lurbe per la seva reelecció i per tota la feina feta al capdavant de la patronal a favor del teixit industrial de la Vall d’Albaida.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe