14.5 C
Albaida
Divendres, març 28, 2025
HomeVall d´AlbaidaOntinyentTot a punt per a "Ontinyent Participa"

Tot a punt per a “Ontinyent Participa”

Des del 10 fins al 23 de febrer la ciutadania ontinyentina pot presentar aquelles propostes que vulga que passen a ser una realitat a la seua ciutat.

Ontinyent Participa” aplega a l’11a edició i, a partir del dilluns 10 de febrer, els majors de 16 anys poden presentar les seues propostes a través del web ontinyentparticipa.es. Segons Jorge Rodríguez, alcalde d’Ontinyent, “al llarg de tots aquests anys (“Ontinyent Participa”) ha anat vivint diferents etapes, des de començar amb un pressupost molt ajustat fins a permetre l’entrada de grans obres com la de Sant Antoni, fins al model actual en el qual s’ha apostat per obres que es puguen desenvolupar al llarg d’un any”.

A més a més, Rodríguez recorda que han anat “a moltes ciutats a explicar aquest programa, participant en fòrums de participació ciutadana, en què s’ha exposat aquesta fórmula com un model d’èxit, i a més hem vist com aquesta mateixa fórmula va replicant-se a diferents ciutats, la qual cosa demostra el seu encert”.

Tanmateix, l’alcalde anima a participar: “moltes vegades la gent pensa que si les seues propostes no passen i ser filtre tècnic queden en el calaix i s’obliden, però l’Ajuntament es nodreix també d’aquestes propostes i moltes d’elles també acaben convertint-se en realitat”.

Inma López, regidora de Ciutadania, assegura que “la gent creu en el procés Ontinyent Participa perquè veuen en els seus propis ulls que allò que es vota es fa al 100%. Per a nosaltres és important continuar fomentant la participació dels i les joves per consolidar la participació, i aconseguir xifres tan elevades com les que hem registrat fins ara. El vot depén de diferents variables, però els dos últims anys han hagut tres factors claus: la dinamització del procés, la facilitació del vot mitjançant la web i la mobilització de les associacions proposants”.

Del 24 al 28 de febrer té lloc l’anàlisi tècnica de les propostes, entre el 3 i l’11 de març se celebren els consells sectorials, on cadascú tria una proposta. Finalment, se n’aproven 10 i es voten entre el 13 i el 27 de març.

Per tal que les propostes siguen tècnicament viables, han de tindre un caràcter mediambiental, igualitari, educatiu, d’oci o de millora per a la ciutat, i no han de superar el pressupost establert d’un màxim de 48.000 euros.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

7FansLike
1,989FollowersFollow
629FollowersFollow
964SubscribersSubscribe