15.9 C
Albaida
Dimecres, abril 17, 2024
HomeEconomiaPilar Bernabé: "La indústria tèxtil de la Comunitat Valenciana ha demostrat una...

Pilar Bernabé: “La indústria tèxtil de la Comunitat Valenciana ha demostrat una capacitat d’adaptar-se a les circumstàncies i al futur”

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana ha visitat Ontinyent per mantenir un encontre amb ATEVAL

La delegada del Govern en la Comunitat Valenciana, Pilar Bernabé, ha visitat la capital de la Vall d’Albaida per mantenir un encontre amb l’Associació d’Empresaris Tèxtils de la Comunitat Valenciana (ATEVAL), on ha destacat “el ferm compromís del Govern de Pedro Sánchez amb el sector tèxtil valencià” que representa el 23% d’aquesta indústria a Espanya i que genera més de 20.000 ocupacions en la Comunitat Valenciana.

A més, la delegada ha visitat diverses empreses associades com Cotopur, Lurbel o Pertex. La visita de Bernabé arriba una setmana després de que el Govern haja inclòs en el decret d’ajudes a les empreses intensives en l’ús del gas a la indústria d’acabats tèxtils.

Pilar Bernabé ha recordat que des de la Delegació del Govern “va haver-hi un compromís per a treballar amb la inclusió d’acabats tèxtils, fregides i esmalts en el paquet d’ajudes a la indústria gasintensiva”, i “així ha sigut, tal com va anunciar el president Sánchez”. Aquestes ajudes estan incloses en les línies d’avals ICO de 500 M€ per les quals les empreses beneficiàries disposaran de préstecs amb un aval de fins al 90% per a mitigar els seus problemes de liquiditat i la línia específica de 450 M€ d’ajudes directes.

Els objectius i pròxims reptes

La delegada també ha manifestat que un dels objectius del Govern és “la reindustrialització del país en clau verda i digital”. Per a això, el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència contempla mesures com els PERTEs “per a modernitzar i impulsar la competitivitat de sectors estratègics de l’economia espanyola, com el tèxtil”.

En aquesta línia, ha indicat que el PERTE d’Economia Circular compta amb partides reservades per a la indústria tèxtil per un total de 100 M€ per a finançar la inversió en infraestructures, tecnologies o gestió de residus de les empreses tèxtils, actuacions d’R+D+i i incorporar matèries primeres de baix impacte, reciclades o d’origen renovable A més, aquest PERTE també contempla 192 milions d’euros en ajudes per a millorar la competitivitat i innovació de les empreses.

Paral·lelament, el PERTE de Descarbonització de la Indústria preveu una inversió pública de 3.100 M€ que permetran mobilitzar fins a 11.800 M€ d’inversió total, i que crearà unes 8.000 ocupacions a nivell nacional. L’objectiu del PERTE és aconseguir la reducció d’emissions de gasos d’efecte d’hivernacle i millorar l’eficiència energètica de la indústria amb processos més sostenibles que contribuïsquen a millorar la seua competitivitat internacional (un increment del 10% de millora).

Després d’atendre als mitjans de comunicació, la delegada i el president d’ATEVAL, Pepe Serna, han tingut una reunió amb els membres de l’associació sobre els reptes del futur i la situació en la que es troba la indústria.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe