13.5 C
Albaida
Dilluns, novembre 28, 2022
HomePoliticaPer què el PP s’ha abstingut i Compromís ha votat en contra...

Per què el PP s’ha abstingut i Compromís ha votat en contra dels pressupostos de La Vall ens Uneix?

Aquest dijous 2 de desembre, el Ple de l’Ajuntament d’Ontinyent ha aprovat el Pressupost Municipal per a l’any 2022, i ho ha fet amb els 17 vots a favor de La Vall ens Uneix, dues abstencions del Partit Popular i dos vots en contra de Compromís.

L’ABSTENCIÓ DEL PARTIT POPULAR

Segons expliquen des del Partit Popular d’Ontinyent, el grup representat per Mercedes Pastor i Paco Penadés va votar abstenint-se “en entendre que es tracta d’un document millorable al cent per cent i que ha estat realitzat amb presses per part del Govern local de La Vall ens Uneix”.

En la seua intervenció prèvia a la votació, Pastor va afirmar que “aquests pressupostos endeuten a la ciutat amb quasi quatre milions de préstec. Eren vostés – La Vall ens Uneix – qui abans criticaven l’endeutament que, per molt que diguen, també era per a executar inversions”.

Des del Partit Popular es critica també “els innumerables canvis que es realitzen després mitjançant modificacions de crèdit”. Mercedes Pastor comentava que “des del PP sempre hem negociat la inclusió de partides que beneficien tota la ciutat i la millora en les nostres regidories, cementeri i enllumenat, pel bé del servei públic i la ciutadania”.

La portaveu popular també va assenyalar que aquest Govern de majoria absoluta no necessita cap vot per aprovar el document econòmic més important de l’Ajuntament, recordant, a més, que “el vot a favor del PP de l’any anterior va ser únicament per Covid i per responsabilitat”.

COMPROMIS, EL VOT EN CONTRA

Nico Calabuig i Paloma Alberola no han donat suport a “un Pressupost que ignora la realització de les obres i projectes pendents d’Ontinyent Participa, i que no ha fet ni un pas endavant respecte a les obres que el govern municipal es va comprometre a fer fa un any, respecte a la parada de bus del col·legi Vall Blanca i l’antic Ajuntament”, segons expliquen des de Compromís.

Des d’aquest mateix partit també s’ha alertat sobre l’increment del deute i l’absència d’un ordre de prioritats clar en matèria d’inversions i urbanisme que se centre en les actuacions més necessàries i reclamades per la ciutadania.

En paraules del portaveu, Nico Calabuig, “no podem aprovar un Pressupost que constata els reiterats incompliments i la falta de prioritats del govern municipal. Evidentment, compartim totes aquelles inversions que arribaran a la ciutat procedents d’altres administracions, i molt especialment de la Generalitat Valenciana, cogovernada per Compromís”.

El regidor també ha apuntat que “fa un any vam fer un exercici de responsabilitat votant a favor del Pressupost de 2021, i incorporant peticions de sentit comú per a la millora de la nostra ciutat. Un any després, el govern municipal s’ha burlat del nostre vot, no ha fet ni un pas endavant en els projectes que vam reclamar i, a més, pretén vendre’ns que enguany ho començaran a estudiar. Fa dotze mesos que es van comprometre a fer-ho i qui acaba patint eixa inacció són sectors vulnerables de la nostra ciutat. És lamentable“.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe