23.5 C
Albaida
Divendres, juny 14, 2024
HomeVall d´AlbaidaOntinyentPatri Folgueras: 'L'equip de govern s'ha allunyat de la ciutadania aquests quatre...

Patri Folgueras: ‘L’equip de govern s’ha allunyat de la ciutadania aquests quatre anys’

És el nom propi en les files socialistes en les últimes hores, no perquè s’haja desfullat la margarida del cap de llista per a les pròximes eleccions locals, sinó perquè és un dels primers grans moviments del partit de Pedro Sánchez a la capital de la Vall d’Albaida. Parlem de Patri Folgueres, uruguaia de naixement i ontinyentina d’adopció, qui ha estat escollida com a secretària general del PSOE a Ontinyent. Per davant, una tasca complexa de recuperar la confiança d’uns votants que els van esborrar del mapa polític local, castigant les sigles i premiant la fidelitat cap a la figura de Jorge Rodríguez.

Ara La Vall ha parlat amb la secretaria general del PSOE qui reconeix que el disseny de la llista ja està en la sala de màquines, però encara no desvela qui serà el cap visible a les locals de 2023.

1-. Quines estratègies hi ha en ment per recuperar la flama socialista perduda després de les darreres eleccions?
La flama socialista no s’ha perdut. No hem d’oblidar que en les autonòmiques i generals s’ha comprovat el vot socialista. A Ontinyent som l’opció més votada en eixos àmbits. En les darreres eleccions municipals, els socialistes d’Ontinyent no estàvem en condicions de presentar una opció viable a la ciutadania ja que els fets que es van produir no ens van donar temps de reacció.
Ara, recuperats emocionalment dels esdeveniments ocorreguts, tenim les forces i l’energia necessària per a convéncer l’electorat que som la millor opció per governar Ontinyent.

2-. S’està treballant ja en una llista potent per a les pròximes eleccions?
Estem fent feina, des de fa temps, en enfortir la nostra agrupació i en donar una opció viable, interessant i potent per a la ciutadania. Continuarem treballant en aquesta línia.

3-. Ocupes un lloc que ha deixat Rebeca Torró. És un primer pas per què Rebeca encapçale la llista a les pròximes eleccions a l’alcaldia a Ontinyent.
És el lloc que el meu partit m’ha demanat ocupar, però això no significa més que això. Responsabilitzar-me de mobilitzar, dinamitzar i dirigir una agrupació local. Estem treballant per configurar una llista, no obstant això encara no és moment de ficar cap nom per encapçalar-la. Tot arribarà al seu temps.

4-. L’experiència com a directora pot ajudar-te a organitzar un nou partit fort a Ontinyent?
La veritat és que no ho sé. La meua experiència com a directora tal vegada em siga útil per dinamitzar un grup de gent amb ganes de treballar per Ontinyent. Ni volem ni som un nou partit, som i serem els socialistes d’Ontinyent. No formem un partit nou, només tenim una nova direcció d’un partit que ha fet història a la nostra ciutat.

5-. Com pot ajudar a regenerar la solidesa d’un partit com el PSOE a Ontinyent el fet de tindre ambaixadors a València, com Jaime Peris o Rebecca Torró?
Pense que tant Rebeca com Jaime són uns magnífics exemples del que els socialistes d’Ontinyent sabem fer. Ell dos són referents en les seues àrees de gestió i des del seu lloc a València han defensat els interessos dels ontinyentins i ontinyentines. Sempre han estat i continuaran estant al costat de la nostra ciutat.

6-. Quina visió actual teniu des del PSOE de la ciutat d’Ontinyent. Mancances, coses bones…
Notem una falta de projecte global i un desgast. Pensem també que les formes no són les adients i que l’equip de govern s’ha allunyat, durant aquests quatre anys, de la ciutadania. Estan vivint de tot allò que estava pressupostat durant l’anterior legislatura. Ens temem, a més, que tornaran a confondre el nom de la ciutat amb el de l’alcalde. Això és injust per a la societat civil.

7-. I la visió política?
El mateix. Ontinyent és divers i no pot estar hipotecat al prestigi de ningú. Nosaltres, en canvi, aportem fets, com ara l’hospital d’Ontinyent. Una cosa són les paraules i altra els fets. És el que cal valorar en política. Els ciutadans hem de distingir quin partit contribueix més a fer-nos la vida millor.

8-. Tot i que encara queda poc més d’un any per a les eleccions, es parla que una manera d’evitar la majoria absoluta de Jorge, passaria per la capacitat del PSOE en recuperar confiança entre l’electorat. Noteu descontent entre el votant de la Vall Ens Uneix, molts d’ells socialistes de molts anys?
El que hem constatat és que, fa quatre anys, va haver -intencionadament- molta confusió. Passat el temps, ha quedat acreditat qui és socialista i del PSOE i qui presenta només un projecte personalista.

9-. És possible normalitzar les relacions polítiques amb Jorge Rodríguez o ara per ara les diferències són molt grans?
No sé a què et refereixes respecte a normalitzar. Pel que fa a l’educació i cortesia, nosaltres sempre hem estat al lloc de les formacions responsables.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe