10.4 C
Albaida
Dissabte, abril 20, 2024
HomeCulturaPamplona encarrega a Saül Gómez un pasdoble per a la celebració dels...

Pamplona encarrega a Saül Gómez un pasdoble per a la celebració dels 600 anys del Privilegi de la Unió

La peça del compositor ontinyentí serà interpretada el 8 de setembre i servirà per a acompanyar al Consistori als actes oficials de festes

La història diu que el 8 de setembre de 1423, Pamplona va deixar de ser una ciutat enfrontada per 3 nuclis poblacionals gràcies a que el rei Carles III el Noble va atorgar el Privilegi de la Unió. Per això, la capital navarresa prepara per a aquest 2023 una gran varietat d’activitats per commemorar un fet importantíssim per a la consolidació de la Pamplona moderna.

Els actes es distribuiran en l’estudi científic i la divulgació, la creació artística i la recreació històrica del Privilegi de la Unió. Unes activitats que aniran celebrant-se durant el 2023, i que veuran la seua fi el 8 de setembre.

Entre les activitats de creació artística es troba la música. En aquest tema, la Comunitat Valenciana és la líder, i la Vall d’Albaida també. Per això, Pamplona ha confiat en l’ontinyentí Saül Gómez Soler per a compondre un passacarrer per a banda simfònica, que serà interpretada per primera vegada el 8 de setembre, durant la desfilada en Cos de Ciutat.

Així, el compositor ontinyentí ha donat a conéixer el seu content per aquest encàrrec a les seues xarxes socials: “Molt feliç de poder treballar en el fantàstic projecte, escriure la música per a la celebració del 600° aniversari del ‘Privilegi de la Unió’ de la ciutat de Pamplona. Un encàrrec del seu Ajuntament que m’il·lusiona enormement, ja que aquesta peça servirà per a acompanyar al Consistori als actes oficials de festes de la ciutat“.

D’altra banda, l’Ajuntament de Pamplona també ha comptat amb compositors de municipis molt propers a la Vall d’Albaida. Per una part, José Rafael Pascual Vilaplana, de Muro d’Alcoi, ha compost una obra simfònica coral per a banda i cor que serà presentada en un concert especial del Privilegi que realitzarà La Pamplonesa en el Teatre Gayarre en la tardor. A més, el reconegut músic de Cocentaina, Vicent Egea, ha assessorat a Saül Gómez i José Rafael Pascual en la creació de les obres.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

5,400FansLike
956FollowersFollow
629FollowersFollow
725SubscribersSubscribe