20.4 C
Albaida
Dilluns, març 27, 2023
HomeVall d´AlbaidaOntinyentPaco Penadés: "Amb el Pla de Passos Segurs il·luminem el Llombo, especialment,...

Paco Penadés: “Amb el Pla de Passos Segurs il·luminem el Llombo, especialment, Sant Rafel i Sant Josep”

La Regidoria d’Enllumenat ha anunciat una important intervenció per a millorar la seguretat als passos de vianants dels barris del Llombo, Sant Rafel i Sant Josep. Amb el Pla de Passos Segurs, iniciat fa tres anys, s’ha buscat augmentar la visibilitat en els encreuaments i donar més seguretat. Per això, parlem amb el regidor d’Enllumenat, Paco Penadés, perquè ens parle de la iniciativa.

Pregunta: En què consisteix el Pla de Passos Segurs d’enguany?

Resposta: Aquesta és la 3a edició o el 3r any que portem avant el Pla de Passos Segurs. És un pla basat en intentar reforçar aquells encreuaments o passos de vianants en projectors de led. Aprofitem les columnes que ja tenim distribuïdes per la zona urbana i li apliquem un projector de led a mitjana altura. D’eixa manera, els passos de vianants queden més il·luminats i, sobretot, en horari nocturn la gent que va conduint si passa algun vianant el pot veure amb més seguretat.

P: En quins llocs s’instal·larà?

R: Toquem el barri del Llombo, especialment, un poc el de Sant Rafel i un poc el barri de Sant Josep. En concret, a aquest últim anem a fer l’encreuament entre Ramon i Cajal i l’avinguda Albaida. A més, en el carrer Enric Valor també anem a col·locar-ne en un parell de passos de vianants que és la part de Carmelo Ripoll i el col·legi on està l’accés al pàrquing.

En el barri de Sant Rafel fem una “L”, que és la confluència entre el carrer Antoni Conca i l’avinguda Vicent Gironés, que és on està el Bonavista i l’IES Pou Clar. En el Llombo és on realment no havíem intervingut aquests tres anys i, per tant, és on més anem a col·locar-ne en l’avinguda Torrefiel, carrer Jaume I el Conqueridor, Monges Carmelites, avinguda del Llombo i avinguda Generalitat.

P: De quant ha sigut la inversió?

R: Podríem estar parlant al voltant de 1000 euros. Però, com anem a fer-ho tot amb personal propi, l’únic amb el qual anem a gastar-se diners és amb el material. Els projectors de led tenen un preu aproximat de 30 euros i, per tant, si anem a fer-ne uns 25 passos de vianant, són 750 euros. I, a part, tot el tema de cablejat podem dir que al voltant de 1500 euros per a no xafar-se els dits.

P: Com s’ha acollit aquesta iniciativa a altres anys?

R: Sempre té bona acollida quan li donem difusió. Des que soc regidor sempre he insistit amb el tema del correu electrònic de la regidoria que és regidoria.enllumenat@ontinyent.es sempre que fem les campanyes ens envien correus i ens diuen: “Per a l’any que ve en aquest carrer i en aquest sempre tenim problema”. Nosaltres agarrem les idees del que ens diu la gent quan fem la campanya i ho implantem.

P: Des de la regidoria d’Enllumenat es farà alguna altra actuació per al que queda de legislatura?

R: Sí, tinc el mes de març complet. Aquesta setmana anem a donar-li difusió a aquesta campanya de Passos Segurs. La setmana que ve que farem una actuació que és molt anterior, des del primer any que estic jo de regidor en 2015 hem estat reforçant les bases de les columnes i eliminar l’oxidació que dona perill a una situació de caiguda de columnes. La setmana pròxima ve l’empresa especialitzada que fa aquestes faenes i anem a protegir i reforçar quasi 40 columnes. A la setmana següent tenim previst la pintura de l’entrada a Ontinyent pel Salvador, per la carretera de València, que ens queden unes coses i possiblement encara ens done temps a fer alguna cosa més.

ARTICLES RELACIONATS

SEGUEIX-NOS A...

3,376FansLike
584FollowersFollow
421FollowersFollow
338SubscribersSubscribe